Search

Dagje sauna op de planning? Dit is wat je meeneemt!

Een dagje naar de sauna is natuurlijk een ontzettend ontspannende ervaring. Het is namelijk de perfecte gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress en volledig tot rust te komen. Maar voordat je richting de sauna gaat, is het handig om te weten wat je moet meenemen om optimaal van je spa-dag te kunnen genieten. Een goede voorbereiding is namelijk ontzettend belangrijk! In dit artikel geven we je een aantal tips met items om mee te nemen naar een dagje sauna. Lees snel verder! 

Handdoeken 

Om te beginnen is het erg belangrijk dat je de juiste handdoeken meeneemt. Probeer hierbij rekening te houden met het feit dat je minimaal twee handdoeken meeneemt. Sauna handdoeken zijn namelijk in allerlei verschillende soorten en maten. Een handdoek om op te zitten of liggen en een kleinere om jezelf mee af te drogen. 

Slippers

Een belangrijk item dat vaak vergeten wordt, zijn slippers. Het is belangrijk om slippers mee te nemen naar de sauna om hygiënische redenen. Saunaruimtes zijn vaak warm en vochtig, dus slippers beschermen je voeten tegen de hete vloeren en verminderen daarnaast ook nog eens het risico op uitglijden. 

Waterfles

Tijdens het zweten in de sauna verlies je uiteraard veel vocht. Het is daarom wel zo fijn als je gehydrateerd kan blijven. Neem daarom een herbruikbare waterfles mee en vul deze regelmatig bij. Het drinken van voldoende water helpt je lichaam koel te blijven en voorkomt uitdroging. 

Iets om te lezen 

Als je wat ontspanning wilt tijdens het afkoelen tussen de sauna sessies door, dan is een boek of tijdschrift natuurlijk een geweldige oplossing! Kies hierbij wel iets lichts en ontspannends om jezelf te vermaken, terwijl je geniet van de rustige sfeer van de sauna. 

Vergeet je snacks niet

Hoewel de meeste sauna’s wel een cafe of restaurant hebben waar je iets kunt eten, is het natuurlijk ook mogelijk om je eigen (gezonde) snacks mee te nemen. Denk hierbij aan fruit, nootjes, energierepen of gewoon lekkere yoghurt. Dit zijn tevens goede opties om je energieniveau op peil te houden tijdens je sauna dag. 

Een dagje sauna is ontzettend rustgevend, maar het is belangrijk om de juiste dingen mee te nemen. Met deze tips ben je goed voorbereid op een dagje ontspanning. Geniet van je dagje sauna en zorg dat je weer volledig opgeladen thuis komt!