Search

Waar ga jij online eten bestellen?

eenvoudig online eten bestellen

Een gezellig dag met vrienden doorbrengen is natuurlijk fantastisch. Maar je moet ook eten! In plaats van een persoon in de keuken te laten staan, kiezen veel mensen dan voor online eten bestellen. Wat dat inhoudt en waar je kunt bestellen, lees je in ons blog.

Waarom online eten bestellen?

Er zijn veel redenen om online eten te bestellen. Het kan handiger zijn dan zelf koken, en je kunt vaak kortingen of aanbiedingen vinden die je niet zou krijgen als je persoonlijk naar een restaurant zou gaan. Bovendien kun je gemakkelijk prijzen en menu-items vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen van online eten bestellen:

  • gemak
  • kortingen
  • aanbiedingen
  • prijzen vergelijken

Hiermee kun jij jezelf tijd en geld besparen terwijl je toch dezelfde geweldige smaak krijgt.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen van online eten bestellen:

  • risico op langere wachttijden
  • minder controle over je bestelling

Deze nadelen wegen echter vaak niet op tegen de voordelen.

Wat zijn de beste websites om online eten te bestellen?

  • Thuisbezorgd
  • Ubereats
  • bij een restaurant zelf

Wat de beste website is, hangt van jouw locatie en voorkeuren af. In Nederland is Thuisbezorgd een populaire optie, terwijl in de Verenigde Staten Uber Eats en Grubhub twee van de populairste voedselbezorgdiensten zijn. Dat is alvast handig om te weten als je de USA nog op jouw bucketlist hebt staan.

Grote verzamelwebsites

In Nederland is Thuisbezorgd verreweg het bekendste en grootste platform. Het bestaat al sinds 2000 en is gevestigd in Amsterdam. Op de website vul je jouw plaatsnaam in en zie je vervolgens alle restaurants in die plaats die bij Thuisbezorgd zijn aangesloten. Dat zijn er veel, dus qua online eten bestellen heb je heel veel keus. In het menu bovenaan staan verschillende tabbladen met elk een eigen soort eten. Zoals “Chinees”, “pizza” of “burgers”. Zo kun je gemakkelijk filteren op het soort eten waar je vandaag zin in hebt.

Als je op een restaurant in die lijst klikt, verschijnt de menukaart. Via het platform kun je bovendien ook gelijk online eten bestellen. Dat wordt dan bij jou thuis bezorgd. Vandaar de naam.

Sinds kort is er nog een grote verzamelwebsite in Nederland actief: het Amerikaanse Uber Eats. Met een vertaalde website en aangesloten Nederlandse restaurants werkt dit platform hetzelfde als Thuisbezorgd. Ook hier staan bijvoorbeeld bovenin verschillende soorten eten waar je op kan filteren. Er zijn wel veel minder restaurants aangesloten, dus de keuze is veel minder. Hopelijk verandert dat nog!

Bij jouw favoriete restaurant

Veel restaurants hebben ook hun eigen online bestelsysteem. Het voordeel hiervan is dat je rechtstreeks bij jouw favoriete restaurant besteld. Dat bespaart veel geld, omdat restaurants een deel van hun opbrengsten via Thuisbezorgd met dat platform moeten delen. De prijzen zijn daarom vaak iets hoger dan op de eigen website. Het nadeel hiervan is dat niet elk restaurant een eigen bestelsysteem heeft. Dan moet je wel naar een verzamelplatform.

Ga je met anderen eten en weten jullie echt nog niet wat jullie willen? Dan is juist een verzamelplatform voor online eten bestellen ideaal. Daar heb je heel veel keuze. En als een paar vrienden sushi willen, maar jij en jouw partner juist patat? Dan kun je rechtstreeks bij een sushi restaurant en patatboer bestellen. Maar ook via een verzamelwebsite bij twee restaurants bestellen.