RPA is een techniek die de laatste jaren hard aan de weg heeft getimmerd qua bekendheid. Toch zien veel bedrijven nog geen noodzaak om zich in deze nieuwe techniek te verdiepen. Wij geven je daarom 3 redenen om dat wel te doen in 2021.
1. Meer tijd voor leuke dingen
Een databot vanuit RPA is natuurlijk bedacht om tijd te besparen. Veel bedrijven zijn dagelijks namelijk enorm veel tijd kwijt aan het uitvoeren van handmatige en terugkerende acties. Zonde van de tijd van een werknemer, aangezien dit in de meeste gevallen gewoon te automatiseren is. Met een RPA databot kun je namelijk de manuele handeling die veel tijd kosten laten automatiseren. Hierdoor heb jij (of je werknemers) meer tijd om de leuke dingen te doen. De databot neemt deze geestdodende taken namelijk op zich, zonder te klagen natuurlijk!
2. Kostenbesparend
Wat voor veel bedrijven de doorslag geeft is het feit dat RPA kostenbesparend is. Natuurlijk is er een investering nodig, maar deze heb je bij het slim inzetten van jouw databot binnen de kortste keren alweer terugverdiend. De terugverdientijd van RPA is dan ook zeer kort en niet te vergelijken met andere innovaties die vaak vele malen meer investering nodig hebben. Ook voor de kleinere bedrijven met een minder groot budget kan het derhalve zeker lonen om gebruik te maken van RPA. Je kunt de databot na verloop van tijd namelijk ook nog andere handelingen aanleren, zodat je de databot laagdrempelig kunt leren kennen.
3. Snel live en schaalbaar
Het laatste, maar zeker niet minste, voordeel is dat een databot vanuit RPA al binnen een paar weken live kan staan. Hierdoor gaan er geen lange trajecten aan vooraf, en kun je snel genieten van de databot. Bevalt de databot na een tijd gebruiken zo goed? Dan is het mogelijk om de mogelijkheden van de databot uit te breiden zonder dat daar al te veel tijd (en budget) overheen gaat.
4. Geen fouten meer
Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Dat is nu eenmaal zo. Het is dus helemaal niet erg om naast mensen ook wat robots in dienst te hebben. Een RPA databot maakt namelijk, in tegenstelling tot mensen, geen fouten. Dit zorgt niet alleen voor minder kosten om fouten op te lossen, maar ook voor blijere klanten!