Search

Hoe behaal je als ZZP’er meer succes?

Het aantal ZZP’ers groeit de laatste jaren hard in Nederland. Dit komt door de verschillende voordelen die ZZP met zich meebrengt. Toch zijn er niet alleen maar voordelen aan ZZP’er zijn verbonden. De kunst is om niet in de valkuilen van ZZP-schap te vallen. Wij geven je daarom 3 tips voor meer kans op succes als ZZP’er.

 

1. Goede bereikbaarheid

Als ZZP’er is het van enorm belang dat jij bereikbaar bent. Je kunt immers niet vertrouwen op collega’s die de telefoon wel even voor je opnemen. Het is voor iedere ZZP’er dus van groot belang dat jij altijd bereikbaar bent voor potentiële klanten. Als jij adverteert met een telefoonnummer, maar telefoontjes voor de helft van de tijd niet kunt beantwoorden, ga je een hele hoop klanten mislopen. Mis jij telefoontjes omdat je een vast nummer hebt? Overweeg dan VOIP voor MKB met een telefooncentrale. Zo kun je het vaste nummer doorschakelen naar wie je maar wilt, ook naar je eigen 06. Zo voorkom je dat de telefoon onbeantwoord blijft.

2. Leg je sales nooit stil

Je hebt als ZZP’er niet altijd evenveel werk, aangezien je werkt op basis van opdrachten. Het kan dus zomaar zijn dat de ene maand de aanvragen binnenstromen, terwijl dit de maand daarna weer compleet omgedraaid is. Het is daarom nooit verstandig om te stoppen met je sales. Leg in plaats daarvan uit dat je in een drukke periode zit waardoor een opdracht iets later ingepland kan worden. Zo kun je voor een langere periode vooruit plannen en heb je de zekerheid dat je niet zomaar zonder werk komt te zitten.

3. Zoek goede partners

Het zoeken van klanten is voor een ZZP’er vaak niet het leukste om te doen. Jij wilt immers bezig zijn met wat je het liefste doet en dat is geen sales. In dat geval kan het slim zijn om op zoek te gaan naar een partner die je kan helpen bij het vinden van nieuwe klanten. Of dat nou online of offline is maakt niet uit, zolang de nieuwe klanten maar blijven binnenkomen. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar een (online) marketingbureau die jou kan helpen met de positionering en het vergaren van nieuwe klanten. Als ZZP’er is het slim om op zoek te gaan naar een kleiner bureau, waar de focus meer ligt op het persoonlijke. Als jij als ZZP’er aankomt bij een groot bureau heb je kans dat je niet behoort tot de grote klanten, waardoor je minder persoonlijke aandacht krijgt.