Search

Waarom home automation steeds populairder wordt

Home automation

Home automation wordt gebruikt om ons leven thuis comfortabeler en makkelijker te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door bepaalde producten te automatiseren. Zo is het mogelijk om op afstand de temperatuur in jouw woning in te stellen. Dit is een ideale ontwikkeling en er zijn nog heel veel meer mogelijkheden. In dit artikel leg ik uit waarom home automation steeds populairder wordt.

 

Home automation systeem

Home automation biedt de mogelijkheid om allerlei apparaten aan elkaar te koppelen. De apparaten staan dan in verbinding met elkaar, waardoor de apparaten door middel van een app bestuurd kunnen worden. Door dit systeem wordt de leefcomfort verhoogd. Het is mogelijk om alle apparaten en taken waar je geen zin in hebt automatisch door dit systeem te laten uitvoeren. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden. Van koeling en verwarming tot aan het openen en sluiten van de woning.

Hoe werkt home automation?

Voor home automation zijn er minimaal twee apparaten nodig. Dit worden ook wel end devices en controllers genoemd. End devices zijn de apparaten die behoren tot de geautomatiseerde producten. Voorbeelden hiervan zijn gordijnen, garagedeuren en open haarden. De controllers zijn er om de end devices mee te controleren en om informatie door te geven. Vaak wordt er een mobiele telefoon gebruikt als controller, maar het is ook mogelijk om een laptop of tablet als controller te gebruiken. De controller krijgt simpelweg alle informatie binnen om de end devices te beheren.

De voordelen van home automation

Het grootste voordeel van home automation en tevens ook de reden waarom mensen hiervoor kiezen is het gemak. Home automation biedt de mogelijkheid om de verlichting automatisch aan en uit te zetten, de garagedeur automatisch te openen en de gordijnen zelf te openen en sluiten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en het is mogelijk om alles te automatiseren dat naar jouw wensen behoort. Daarnaast bespaart home automation ook in de kosten. Een home automation systeem kan zich aanpassen aan jouw gedrag. Hierdoor weet het systeem bijvoorbeeld precies wanneer de lichten aan en uit moeten. Als je een keer vergeten bent om iets uit te zetten, kun je via de app de apparaten alsnog uitzetten. Dan is het mogelijk om via de app alsnog het apparaat uit te zetten.