Search

Goedkoop een eigen thuiswerkplek maken

ideale thuiswerkplek maken

2020 is een gek jaar geweest. Voor veel generaties was dit jaar iets om nooit meer te vergeten. Gesloten scholen, mondkapjes en verplicht thuiswerken. Iets wat je een jaar eerder nooit voor mogelijk had gehouden. Met veel maatregelen moeten we maar genoegen nemen, maar sommige maatregelen kun je zelf ook beter invullen. Denk hierbij aan het verplichte thuiswerken. Hoe zorg je dat je goedkoop een thuiswerkplek maakt?

 

1. Een goede PC/Laptop

Op iedere goede werkplek moet een goede laptop of computer aanwezig zijn. Als jij al een werk laptop hebt, kun je deze natuurlijk ook thuis gebruiken. Echter zijn er nog een hoop mensen die normaliter op een computer werken. Deze is een stuk lastiger mee naar huis te nemen. Zorg er daarom voor dat je van je werkgever een goede laptop krijgt waar je op kunt werken. Een laptop kopen hoeft helemaal niet zo duur te zijn, als je op zoek gaat naar de oudere modellen die wel goede specificaties hebben. Uiteindelijk draait het er niet om hoe nieuw de laptop is maar hoe goed hij presteert.

2. Ergonomische houding

Een ergonomische werkhouding is van groot belang als je wilt voorkomen dat je na een tijd met allerlei lichamelijke klachten komt te zitten. Thuiswerken vanaf de bank klinkt in eerste instantie heel leuk, maar na een tijd ga je vanzelf pijntjes krijgen. Zorg er daarom voor dat je een goede werkplek hebt waar je een ergonomische houding kunt aannemen. Een bureaustoel is vaak de beste optie. Heb jij geen geschikte stoel? Overweeg dan een tweedehands bureaustoel aan te schaffen of om je bureaustoel van kantoor naar huis te krijgen.

3. Zoek je concentratie

Goede concentratie is nodig om effectief en efficiënt te kunnen werken. Dat is op kantoor soms al een uitdaging, laat staan als je vanuit huis werkt. Hier heb je namelijk een stuk meer verleidingen en prikkels die je van het werk af kunnen houden. Zoek daarom echt een apart plekje waar je rustig kunt zitten en werken. Kies bij voorkeur een plek waar je ook voldoende daglicht krijgt. Daglicht is in vele opzichten beter dan kunstlicht. Niet alleen zorgt daglicht voor betere concentratie, maar voorkomt ook nog eens diverse lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. 

Hopelijk weet jij nu iets beter waar een ideale thuiswerkplek aan moet voldoen voor maximaal resultaat!