Search

De beste boekhoudsoftware voor ZZP’ers

Boekhouding

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan. Werken als ZZP’er heeft verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf te bepalen welke dagen je vrij neemt. Echter zijn er ook een hoop extra taken die uitgevoerd moeten worden, zoals de boekhouding. Gelukkig zijn er steeds meer boekhoudprogramma’s om het een ZZP’er gemakkelijker te maken. In dit artikel bespreek ik de beste boekhoudsoftware voor ZZP’ers.

1. E-boekhouden

Een van de bekendste boekhoudsoftware in Nederland is E-boekhouden. E-boekhouden is het meest gebruikte programma en tevens ook onder de ZZP’ers populair. E-boekhouden wordt over het algemeen gebruikt door kleine ondernemers. Het is een simpel opgezet boekhoudprogramma waardoor ZZP’ers ook graag gebruik ervan maken. Het programma is makkelijk in gebruik en bespaart enorm veel tijd. Het grote voordeel van E-boekhouden is dat er geen kennis nodig is op het gebied van boekhouden. Er zijn allerlei tools verwerkt in het programma, waardoor de cijfers en dergelijke enkel nog maar ingevuld moet worden. 

2. DigiBTW

DigiBTW staat bekend als een enorm gemakkelijk boekhoudpakket voor een lage prijs. De software is volledig gericht op de ZZP’ers. Als ondernemer heb je vaak minder tijd voor boekhouden. Bovendien is de kennis minimaal. Dit programma is dan ook echt bedoeld voor ‘’dummies’’. DigiBTW is duidelijk en makkelijk in gebruik. Alle functies binnen het programma worden stap voor stap uitgelegd, waardoor het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Binnen enkele stappen is de boekhouding bijgewerkt. Terwijl er in andere softwareprogramma’s veel meer tijd nodig is. Dit bespaart een ZZP’er enorm veel (kostbare) tijd. Die tijd kan besteed worden aan overige werkzaamheden. 

3. MoneyMonk

MoneyMonk is een gewaardeerd programma onder de ZZP’ers. MonkeyMonk is dan ook in 2015 uitgeroepen tot beste boekhoudprogramma voor de ZZP’er. De grootste voordelen van MoneyMonk zijn de duidelijke vormgeving en het gebruiksgemak. Daarnaast is het erg eenvoudig om in dit programma’s offertes te maken. Een ander bijkomend voordeel is dat het mogelijk is om de instellingen zo aan te passen dat deze aansluiten binnen de werkzaamheden van jouw bedrijf. 

Naast deze drie boekhoudprogramma’s zijn er natuurlijk nog ontzettend veel andere boekhoudsoftware programma’s. Er is simpelweg geen goed of fout boekhoudprogramma. Het is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Ik raad daarom aan om van meerdere software het proefabonnement te gebruiken. Alleen op deze manier kom je erachter welk programma voor jou het beste werkt.