Search

3 technologische trends die je niet mag missen in 2021

Technologische trends

De laatste jaren stonden steeds meer in het teken van technologische ontwikkelingen. Dit zal in de nabije toekomst niet anders zijn. Door de toenemende technologische capaciteiten verwachten mensen ook steeds meer op het gebied van internet en automatisering. Deze capaciteiten en ontwikkelingen bieden voor bedrijven steeds meer kansen. Wacht dus niet en onderneem actie. Voor je het weet loop je achter op de concurrenten. In dit artikel bespreken we 3 technologische trends die je niet mag missen in 2021.

 

De komst van 5G

5G biedt voor bedrijven veel kansen. Vooral technologische bedrijven zijn hier erg blij mee. Maar wat betekent 5G nou eigenlijk? De G’s staan voor ‘generation’, oftewel generatie. 5G is dus de vijfde generatie van mobiel netwerk. Het geeft een specifieke minimumwaarde aan van de snelheid, verbinding en betrouwbaarheid van het netwerk. Door 1G konden we met elkaar praten, met 2G berichten sturen, 3G gaf ons internet en 4G maakte dit allemaal aanzienlijk sneller. 5G biedt  nog meer mogelijkheden. 5G zal minimaal 20 keer zo snel zijn als 4G. 4G heeft ongeveer 150 milliseconden nodig om informatie te versturen, 5G doet dit in 1 milliseconde. Dit betekent dus dat we nooit hoeven te wachten op online informatie. Dit is gunstig voor het versturen van data en voor de communicatie tussen apparatuur en systemen. 

Augmented reality

AR, oftewel augmented reality, kan letterlijk worden vertaald als ‘toegevoegde realiteit’. Er wordt een extra laag informatie weergegeven over de realiteit. Volgens het internationale onderzoeksbureau Digi-Capital zal in 2022 meer dan 70% van de ondernemingen experimenteren met immersieve technologieën. Ondanks dat veel aandacht naar virtual reality gaat en iedereen enorm enthousiast is over de grootse sci-fi mogelijkheden, is augmented reality misschien wel aantrekkelijker als marketinginstrument. Het is namelijk makkelijker te implementeren. In termen van marktaandeel zal augmented reality virtual reality blijven overtreffen als er gekeken wordt naar marktaandeel

Beveiliging en privacy

De afgelopen jaren heb je het vast wel eens voorbij zien komen; gehackte bedrijven, uitgelekte persoonsgegevens, telefoon virussen en ga zo maar door. Dit heeft allemaal te maken met de online beveiliging en privacy. Een toename van automatisering en digitalisering betekent ook dat veiligheid en privacy een belangrijkere rol gaan spelen. In de toekomst zullen oorlogen worden uitgevochten door middel van hackers en drones in plaats van soldaten. Contant geld zal langzamerhand gaan verdwijnen. Daarnaast zullen persoonsgegevens niet meer worden opgeslagen in kantoor mappen maar in de cloud. Bedrijven en overheden kunnen het zich niet meer permitteren om hierop te bezuinigen. Beveiliging en privacy worden belangrijker dan ooit.