Search

Bespaartips voor iedere ondernemer

Bespaartips ondernemer

Het leven van een ondernemer is niet altijd makkelijk. Elke ondernemer krijgt te maken met moeilijkere tijden. Dit is geen schande. Probeer in deze tijden zoveel mogelijk kosten te besparen. Vaak worden er veel onnodige kosten gemaakt waar je helemaal niks van af weet. Om kosten te besparen als ondernemer zijn er ook meer mogelijkheden dan je van je van te voren denkt. Zowel tijdelijke als blijvende kostenbesparingen zijn mogelijk. Beide gevallen kunnen grote verschillen maken. Wij helpen je alvast een eindje op weg. In dit artikel geven we je namelijk een aantal handige bespaartips voor ondernemers.

 

Bespaar vaste lasten

De meeste bedrijven komen in de problemen door de vaak hoge vaste lasten. Maak deze maandelijkse of jaarlijkse kosten lager om op een goedkopere manier het bedrijf te runnen. Verhuis naar een kleiner kantoor. Veel bedrijven zijn gevestigd in een onnodig groot kantoor waarbij de helft van de ruimte niet eens gebruikt wordt. Gebruik de meters van het pand optimaal voor lagere hypotheeklasten. Controleer daarnaast de gebruikte abonnementen. Denk hierbij aan software-abonnementen en telefoondiensten. Ga op zoek naar goedkopere alternatieven en ga na of je bepaalde software überhaupt wel noodzakelijk zijn. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel alternatieven voor telefoondiensten die zelfs gratis zijn. Houd contact met klanten via zakelijke platforms in plaats van een zakelijk telefoonnummer. Kijk ook naar andere vaste kosten zoals internet, verwarming, verzekeringen enzovoort. Door zelf eens kritisch op een rijtje te zetten wat je nodig hebt, bespaar je jaarlijks honderden tot duizenden euro’s.

Bespaar op incidentele uitgaven

Kijk eens kritisch naar de uitgaven van de laatste jaren en noteer welke uitgaven achteraf geen toegevoegde waarde hadden voor het bedrijf. Je zult schrikken van de hoeveelheid geld dat onnodig wordt uitgegegeven per jaar. Zorg dat werknemers een eigen lunch regelen in plaats van dat er een zakelijke lunch geregeld moet worden. Dit is gezellig, maar de kosten lopen al snel op. Daarnaast zijn er veel kosten te besparen op de apparatuur. In moeilijke tijden is het niet nodig om de duurste en beste apparatuur te hebben. Als apparaten stukgaan, laat deze dan maken in plaats van nieuwe te kopen. Bespaar ook op de zakelijke personeelsuitjes. Dit zijn uiteraard belangrijke momenten om werknemers tevreden te houden, maar dit zijn kosten die makkelijk bespaard kunnen worden. 

Efficiënte voorraad

Ga tot slot efficiënt om met je voorraad. Hou dit structureel bij en zorg dat er niet onnodig wordt ingekocht. Dit geldt ook voor de kantoorartikelen zelf. Trek alle kasten en bureau’s leeg en je kunt weer even vooruit. Binnen het bedrijf zijn meestal genoeg middelen om nieuwe aankopen uit te stellen. Zorg tot slot dat het personeel ook zuiniger omgaat met de benodigde middelen.