Search

Hoe blijf je voor klanten bereikbaar tijdens een lockdown?

bereikbaar blijven tijdens lockdown

Iets waar we jaren geleden natuurlijk nooit rekening mee hadden gehouden is dat iedereen een jaar lang vanuit huis zou werken. Toch is dit in 2020 de realiteit geworden. Niet ieder bedrijf weer daar even goed mee om te gaan. Hoe zorg je er voor dat je als bedrijf bereikbaar blijft, zelfs als iedereen vanuit huis werkt? Wij geven een aantal tips.

 

1. Neem een telefooncentrale

Iets wat in deze tijd echt onmisbaar is geworden is een goed werkende telefooncentrale. Hiermee kan iedere werknemer, ook vanuit huis, toch met het zakelijke nummer bellen. Of je nu kiest voor een vast nummer op mobiel of dat je een hele VOIP installatie wenst maakt niet uit. Het perfecte middel is namelijk per bedrijf weer anders. Als jij in je eentje bent is een vast nummer op mobiel waarschijnlijk voldoende. Heb jij meerdere werknemers die veel aan het bellen zijn is het wellicht verstandiger om gelijk een company wide telefooncentrale te regelen. Ook als de lockdown voorbij is blijf je hier profijt van houden namelijk.

2. Update de website

In 2020 is online nog groter geworden dan het al was. Niet gek, aangezien veel fysieke locaties gesloten waren. Om mee te gaan met deze trend is het dan ook belangrijk dat je website goed up to date blijft. Potentiële klanten gaan namelijk via het internet naar je op zoek. Als jouw website al een paar jaar niet meer is geüpdatet, straalt dat weinig vertrouwen uit richting je klanten. Vermeld het daarom gerust op je website als je personeel thuiswerkt. Zet desnoods de zakelijke e mailadressen op de site, zodat je per email direct contact met elkaar kunt hebben. Zo voorkom je dat er klanten met vragen blijven zitten en misschien wel naar een concurrent gaan.

3. Bereik klanten via social media

Of je nu op kantoor zit of vanuit huis aan het werk bent, de sociale media blijven altijd werken. In een lockdown kun je dus prima met je klanten in contact blijven via de sociale media kanalen van jouw bedrijf. Laat ook gerust via social media weten dat jouw werknemers thuiswerken, desnoods met een foto van de werknemer die thuis aan het werk is. Dit maakt het allemaal persoonlijker met je klanten, waardoor je ook de gunfactor richting jouw bedrijf in stand houd.