Search

3 redenen om als beginnende ondernemer om een bedrijfspand te huren

bedrijfspand-huren-redenen

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt om een eigen bedrijf te beginnen, zijn er veel zaken waar je over na moet denken. Voor sommige sectoren is het mogelijk om een bedrijf te beginnen vanuit huis, maar andere sectoren hebben een fysieke locatie nodig. In dat geval is het als startende ondernemer aan te raden om te kijken voor een huurpand. In dit artikel geef ik drie redenen voor een beginnende ondernemer om een bedrijfspand te huren.

1. De kosten delen met andere bedrijven

Als startende ondernemer is de kans groot dat je begint met een laag startkapitaal. Je beschikt vaak niet over de middelen om een groot bedrijfspand te kopen. Eén groot bedrijfspand huren kost ook een hoop geld. Het is in dat geval een mogelijkheid om kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw te huren. Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. Iedere ondernemer huurt een eigen ruimte en betaalt huur voor deze ruimte. Dit is ideaal voor beginnende ondernemers die zich graag met hun bedrijf willen vestigen in een pand. Het scheelt een hoop geld en je beschikt over een grotere ruimte dan wanneer je voor jezelf zou gaan huren.

2. Je hebt meer flexibiliteit

Als startende ondernemer heb je financieel gezien een onzekere tijd. Je hoopt natuurlijk dat je meteen klanten binnenhaalt en dat je een leuke omzet maakt, maar het is ook mogelijk dat het financieel niet zo soepel loopt. In dat geval is het fijn om te weten dat je niet vastzit aan een koopcontract. Als je de huur niet meer kan betalen zeg je de huur op. Vaak heb je een opzegtermijn van één of twee maanden. Bij een pand dat je gekocht hebt, moet je deze eerst weer zien te verkopen. Dat kan een hoop stress met zich meegeven. Daarnaast heb je met een huurpand de mogelijkheid om snel weer te verhuizen naar een ander pand wanneer jouw bedrijf gegroeid is en er dus meer werknemers in dienst komen. Hiervoor is het wel van belang dat er goede afspraken worden gemaakt met de verhuurder in de huurovereenkomst.

3. Geen kosten voor onderhoud

Een bedrijfspand dient regelmatig gecontroleerd te worden voor onderhoud. Na verloop van tijd zijn bepaalde onderdelen of producten simpelweg aan vervanging toe. Je kunt hierbij denken aan kosten die gemaakt moeten worden voor het controleren van het beveiligingssysteem, liftonderhoud en dergelijke. In de meeste gevallen is dit de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Dit betekent dat de kosten gedragen worden door de verhuurder. Het is echter wel belangrijk om dit te controleren of te bespreken in de huurovereenkomst. De verhuurder heeft namelijk de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid bij de huurder te leggen. Als dit het geval is ben je wel zelf verantwoordelijk voor de onderhoudskosten.