Search

Een keuken makeover? Dat kan goedkoper!

keuken makeover

Een keuken is een belangrijke plek in het huis. Of je er nou alleen je maaltijden bereidt of dat je ook met het hele gezin hier eet, je komt elke dag in de keuken. Toch is de keuken niet iets dat je regelmatig voorziet van een nieuwe stijl. Toch is dat mogelijk, zonder al te veel budget. In deze blog lees je hoe.

Een ander keukenblad

Een belangrijk onderdeel van de keuken is het keukenblad. Vaak wordt hier gekozen voor een soort natuursteen zoals graniet. Maar ook zie je veel kunststof keukenbladen. Deze zijn goedkoper in aanschaf. Is het dan slim om een nieuw keukenblad aan te schaffen om je keuken een makeover te geven? Dat is het zeker. Echter is er nog een goedkopere optie. Het is namelijk mogelijk om jouw keukenblad te wrappen met interieurfolie naar jouw smaak. Dit doe je met een dunne folie die eenvoudig aan te brengen is en bovendien een stuk goedkoper is dan een nieuw keukenblad. 

Keukenkastjes updaten

Keukenkastjes zijn een belangrijk onderdeel van de keuken. Toch zijn deze vaak een doorn in het oog. Gelukkig kun je deze vrij eenvoudig (en goedkoop) verven en zo voorzien van een nieuwe stijl. Het nadeel is dan wel dat je vastzit aan bepaalde kleuren verf. Wil jij unieke keukenkastjes die aansluiten bij jouw interieur? Ook dan is het mogelijk om interieurfolie aan te brengen op de keukenkastjes. Hiermee kun je zelf een stijl bepalen en zit je niet vast aan bepaalde kleuren verf. Je kunt namelijk ook voor een stoere houtlook kiezen, die je met verven niet kunt realiseren.

Nieuwe verlichting

Heb jij de bovenstaande tips als eens doorgevoerd maar wat het effect nog niet helemaal wat je ervan had verwacht? Dan kun je overwegen of nieuwe verlichting dat effect wel heeft. Mensen onderschatten vaak de invloed die verlichting heeft op de stijl van een ruimte. Heb jij een modern interieur? Dan sluiten inbouwspots hier perfect op aan. Heb jij juist een landelijk interieur? Dan is een mooie hanglamp een betere keuze. Zo is er altijd wel een lamp die perfect aansluit op jouw keuken.