Search

Waar moet je als werkgever op letten voor je personeel?

De afgelopen jaren is er veel gezegd over de rechten van werkgever en werknemer. De werkgever had altijd erg veel macht, terwijl dat nu langzaam maar zeker steeds meer verschuift richting de werknemer. Toch zijn er ook zaken die officieel niet verplicht zijn, maar zeker wel belangrijk zijn voor een werkgever om te faciliteren voor de werknemers. In deze blog lees je 3 dingen waar je tegenwoordig goed op moet letten als werkgever.

Pensioenregeling

Een pensioenregeling is lang niet overal verplicht, maar zeker wel gewenst. Toch heeft lang niet iedere werkgever dit geregeld voor zijn of haar personeel. Dat kan zijn omdat het pensioenbeheer erg veel tijd in beslag neemt waardoor er simpelweg geen tijd voor is. Dat mag geen excuus zijn, want er zijn verschillende bureau’s die je hier als werkgever bij kunnen ondersteunen. Zij regelen dan van top tot teen alles wat met het pensioen te maken heeft voor alle werknemers.

Gezonde werkplek

Er is de laatste jaren veel te doen geweest om gezondheid op de werkvloer. Zeker na de pandemie is dit iets geworden wat voor werkgevers belangrijk is in de bedrijfsvoering. Hier kunnen meerdere invullingen aan worden gegeven. Het begint wat ons betreft bij de werkplek. Zorg voor een plek waar ergonomisch gewerkt kan worden en zorg dat je als werkgever bewegen stimuleert. Daarom zie je bij veel grote bedrijven al een inhouse sportschool of geven zij kortingen op sportschool abonnementen. Ook komt steed meer de nadruk te liggen op de gezonde snacks in plaats van de vette hap.

Werkplezier

Een werkgever wil natuurlijk een zo laag mogelijk ziekteverzuim hebben. De gezondheid van de werknemers speelt hierin uiteraard een grote rol. Toch is dit lang niet het enige wat invloed heeft op het ziekteverzuim. Werkplezier is namelijk erg belangrijk voor werknemers. Indien er geen werkplezier is, zul je zien dat het aantal burn out achtige klachten enorm gaat toenemen. En dat zijn nu juist de ziekte verzuimen die langdurig van aard zijn. In tegenstelling tot een griepje kan een ontevreden en overwerkte werknemer maanden uit de roulatie zijn.