Search

Hoeveel inch fiets heb ik nodig?

hoeveel inch fiets
Dit is een veelgestelde vraag met gelukkig een eenvoudig antwoord. Je hebt namelijk verschillende manieren om jouw ideale grootte te berekenen. In dit blog lees je hoe jij die ene vraag kunt beantwoorden: hoeveel inch fiets heb ik nodig?

Hoe kies je de juiste maat fiets?

Het is belangrijk om de juiste maat fiets te kiezen voor jouw lengte. Als je te lang bent voor een fiets, kun je moeilijk bij de pedalen en het stuur. Als je te klein bent, zal de fiets moeilijk onder controle te houden zijn.
De juiste maat fiets kun je op twee manieren achterhalen:
  • met onze tabel (zie hieronder)
  • in een fietsenzaak

De voordelen van een passende fiets

Wanneer je op een fiets rijdt die de juiste maat voor jou heeft, is deze comfortabeler en gemakkelijker te besturen. Je zult ook sneller en verder kunnen rijden omdat je minder moe wordt.
Rijden op een te grote of te kleine fiets kan pijn veroorzaken in je knieën, rug en nek. Je kunt ook pijnlijke handen krijgen doordat je het stuur te hard probeert vast te pakken. Als jouw fiets moeilijk onder controle te houden is, kun je zelfs een ongeluk krijgen.
Dus als je wilt genieten van alle voordelen van fietsen, kies je een fiets die past!

De uitdagingen bij het vinden van de juiste maat

Helaas kan het moeilijk zijn om een fiets te vinden die past. De meeste fietsen zijn ontworpen voor mensen die veel langer of korter zijn dan de gemiddelde fietser. Dit betekent dat veel mensen het moeten doen met een te grote of te kleine fiets.
Als je een fiets online koopt, is het nog moeilijker om een fiets te vinden die de juiste maat voor je heeft. Je kunt niet gewoon naar een winkel gaan en verschillende fietsen uitproberen tot je er een vindt die goed aanvoelt. En zelfs als je dat kon, hoe weet je dan of het de juiste maat is?
De beste manier om de juiste maat fiets te vinden is naar een plaatselijke fietsenwinkel te gaan en hulp te krijgen van een expert. Zij kunnen jou helpen aan een fiets die de juiste maat heeft voor jouw lengte en rijstijl.

Hoeveel inch fiets?

Hoe groot jouw fiets moet zijn, bepaal je aan de hand van de framemaat. Dat is de afstand tussen het midden van het wiel en de onderkant van het zadel. Heb je dit bij jouw huidige fiets opgemeten? Dan moet je alsnog opletten. Want zelfs in een fietsland als Nederland wordt de framemaat in inches aangegeven. De Engelse lengtemaat dus. Dat is voor sommige mensen heel verwarrend. Reken dus eerst de centimeters naar inches om.
De vraag “Hoeveel inch fiets heb ik nodig?” kun je ook op een andere manier beantwoorden. Als je jouw eigen lengte weet. Is jouw kind bijvoorbeeld 100 cm lang, dan heb je een fiets van 12 inch nodig. Blijk jij of jouw kind dan tussen twee framematen in te vallen? Kies in dat geval de kleinere. Dan kun je namelijk nog veilig met jouw voeten bij de grond komen.

Hoeveel inch fiets volwassenen?

In onderstaande tabel zie je precies hoeveel inch fiets volwassenen jij moet hebben.

hoeveel inch fiets volwassenen

Hoe groot is een kinderfiets?

Een kinderfiets bepaal je aan de hand van de lichaamslengte of de binnenbeenlengte. Zit jouw kind met de lichaamslengte een maat groter of kleiner dan met de binnenbeenlengte? Ga dan voor de kleinste van beide opties. Jouw kind moet namelijk met zijn of haar voeten goed bij de pedalen en bij de grond kunnen.

hoeveel inch fiets kinderen