Search

3 tips voor een levendige tuin

In het voorjaar komt iedere tuin weer tot leven. Maar hoe zorg je er nu voor dat het er ‘s winters ook nog gezellig uit ziet. Met een paar handige tips en toepassingen maak jij van je tuin een feestje voor het oog. Het hele jaar door!

Natuurlijke afscheiding

Privacy is een vaak gehoord argument voor het plaatsen van een heg of schutting. Een heg is sowieso een prima keuze om het leven in je tuin vast te houden. Maar wist je dat er qua schutting nu ook goede alternatieven zijn? Zo behoud je een strak geheel én houd je het natuurlijk. De oplossing? Een bamboe schutting!

Een bamboe schutting straalt meer natuurlijkheid uit dan een standaard douglas houten schutting. Daarnaast is bamboe een duurzame keuze en oogt iets minder stijf dan klassieke planken.

Gras blijft groen

Een stuk gras in de tuin draagt altijd positief bij. Als het sneeuwt heb je een mooi wit tapijt, terwijl gras verder een mooie wintergroene keuze is. Het gras breekt het contrast van kale bomen en dorre takken in de winter. Als je een stuk tuin tot gazon gaat omtoveren, zorg er dan voor dat je op tijd de graszaden inzaait. Maar niet zolang het nog kan vriezen ‘s nachts. Op die manier kan je enkele maanden later al van een vol gazon genieten. Zorg zeker in de beginfase voor voldoende water. Als het eerste gras eenmaal groeit wordt de begroeiing vanzelf dikker. 

Bijna het hele jaar door bloemen

Bloemen kennen we vooral van de lente, maar er zijn genoeg laatbloeiers in het jaar. Sommige planten bloeien zelfs ‘s winters. Ga je je tuin opnieuw vullen, zorg dan dat je een lijstje maakt dat je elke maand een bloeier hebt. Op die manier geniet jij optimaal van je tuin.

Dit hoeven trouwens niet allemaal struiken of grote planten te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van bollen en vaste planten. Vaste planten staan er het hele jaar door en hebben een specifieke bloeiperiode. Terwijl bollen juist seizoensgebonden opkomen en qua blad ook weer jaarlijks afsterven. Want we begrijpen dat je ruimte ook gelimiteerd is. Een paar bollen met blauwe druifjes neemt niet zoveel ruimte in beslag, terwijl het zaaien van dahlia’s zomaar kan leiden tot een aardig struikgewas. Waar trouwens niets van overblijft zodra het weer begint te vriezen. Veel succes en plezier bij het indelen van jouw nieuwe tuin.