Search

Keuken trends 2023

keuken trends 2023 kookeiland met barkrukken

Op zoek naar een nieuwe keuken? Die gaat jarenlang mee, maar je wilt natuurlijk niet hopeloos ouderwets overkomen. Kies daarom voor jouw favoriete keuken trends 2023. Pixelwebtech vertelt jou alles over deze trends.

Keuken trends 2023

Wat is hot in de wereld van het keukendesign? Wij hebben de nieuwste trends en innovaties voor je op een rijtje gezet. Van intuïtieve apparatuur tot duurzame materialen, dit is wat je de komende jaren in de keuken kunt verwachten.

1. Slimme apparaten

Onze huizen worden steeds meer verbonden, en die trend zet zich voort in de keuken. Wij voorspellen dat in 2023 steeds meer apparaten ingebouwde intelligentie zullen hebben, waardoor ons leven gemakkelijker wordt (en we meer tijd hebben om van een zelfgemaakte maaltijd te genieten!). Kijk uit naar functies als handenvrije bediening, automatische aanpassing van recepten en slimmer energieverbruik.

2. Multifunctionele ruimtes

Omdat we steeds meer tijd thuis doorbrengen, moeten onze keukens meerdere doelen dienen. Zoek naar ontwerpen die geschikt zijn voor werk, spel en ontspanning – denk aan ingebouwde zitplaatsen, verborgen opbergruimte en flexibele indelingen. Ook een kookeiland met barkrukken er omheen gaan we in 2023 vaker zien.

3. Duurzame materialen

Met een toenemende aandacht voor duurzaamheid zullen veel huiseigenaren op zoek gaan naar manieren om milieuvriendelijke materialen in hun keukenontwerp te verwerken. bamboe en kurk zijn twee populaire opties die zowel stijlvol als duurzaam zijn. Andere materialen waar je op moet letten zijn aanrechtbladen van gerecycled glas en energiezuinige apparatuur.

4. Betere ventilatie

Ventilatie is een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien aspect van keukenontwerp. Nu meer mensen thuis koken, is er een grotere behoefte aan afzuigkappen die rook en geuren effectief uit de keuken verwijderen. Zoek naar modellen met een hoge CFM (cubic feet per minuut) om er zeker van te zijn dat ze de eisen van jouw kookstijl aankunnen.

5. High-tech apparaten

Naarmate onze huizen slimmer worden, doen onze apparaten dat ook. De nieuwste koelkasten zijn uitgerust met WiFi, zodat je ze vanaf jouw smartphone of tablet kunt bedienen. Andere functies waar je op moet letten zijn OLED-touchscreens, ingebouwde camera’s en handsfree bediening.

Keuken trends 2023 kleuren

Hoewel neutrale kleuren als wit en grijs altijd populair zullen blijven, zijn er een paar keukentrends 2023 kleuren waarvan wij denken dat ze het komende jaar groot zullen zijn.

Blush pink was overal in 2018, en we denken dat het opnieuw populair zal worden in 2023. Het is een geweldige manier om een beetje kleur toe te voegen zonder te overweldigend te zijn. Andere keuken trends 2023 kleuren waar we van houden:

  • koraalrood
  • mintgroen
  • goud

Trends keukenapparatuur 2023

Een van de grootste keukentrends voor 2023 zijn kleine apparaten die meer dan één ding doen. De nieuwste koffiezetapparaten kunnen bijvoorbeeld ook melk opschuimen en lattes maken. Er zijn ook ovens die je eten kunnen bakken, braden en zelfs airfryen.

Een andere grote keukentrend die we voor 2023 voorspellen, zijn slimme apparaten die verbinding maken met het WiFi-netwerk van je huis. Zo kun je ze bedienen vanaf je smartphone of tablet. Let op functies als ingebouwde camera’s, handsfree bediening en energiezuinige instellingen.

Tips om geld te besparen op jouw nieuwe keuken

Wil jij mee doen met de keuken trends 2023? Dan kan jouw keuken daarna weer vele jaren vooruit. Helaas kost een nieuwe keuken wel veel geld. Daarom zetten wij wat bespaartips op een rijtje:

    • Koop tweedehands keukenapparatuur.
  • Koop machines met energielabel A++. Die kosten bij aanschaf wat meer, maar zijn uiteindelijk goedkoper doordat je veel energie bespaart.
  • Ga voor koken op een elektrisch fornuis. Daarmee bespaar je veel gas, wat door de oorlog in Oekraïne bijna onbetaalbaar is.
  • Vergelijk de prijzen bij verschillende winkels.
  • Bij veel keukenwinkels kun je onderhandelen, dus probeer dit ook!

Nu heb je voor zo min mogelijk geld een prachtige keuken die voldoet aan de nieuwste keuken trends 2023. Veel kookplezier!