Search

Kleine wandelrugzak voor een boswandeling

kleine wandelrugzak vinden tips
Houd jij van wandelen? Ik ook! Een dagje naar de Veluwe, de Limburgse hei of de Zeeuwse stranden. Na een lange wandeling voel ik me moe maar blij. Wel natuur om me heen, geen stress. Daarom ga ik vaak wandelen. En daarbij is mijn kleine wandelrugzak onmisbaar.

Mijn perfecte kleine wandelrugzak

Ik was op zoek naar een kleine wandelrugzak die ik mee kon nemen voor een korte wandeling in het bos en ik heb de perfecte gevonden! Mijn rugzak heeft precies het juiste formaat om al mijn benodigdheden in op te bergen, zoals water, snacks en een EHBO-kit. Plus, het heeft zakken voor dingen zoals mijn telefoon en sleutels. En het beste van alles is dat hij heel licht is, zodat ik niet moe word om hem te dragen.

De voordelen van een kleine wandelrugzak

Een kleine wandelrugzak heeft verschillende voordelen.
  1. Veel gemakkelijker mee te nemen dan een grote.
  2. Je kunt alle essentiële dingen meenemen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of alles er wel in past.
  3. Ideaal voor een korte of lange wandeling waarbij je niet veel spullen hoeft mee te nemen.

Tips om ook jouw ideale kleine wandelrugzak te vinden

Bij het kiezen van een kleine wandelrugzak zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.
Ten eerste moet je bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken. Heb je hem alleen nodig voor korte wandelingen, dan volstaat een kleine rugzak. Echter, als je van plan bent om langere wandelingen te maken of meer spullen mee te nemen, dan wil je misschien een grotere rugzak kiezen. En die zitten vaak niet lekker. Helemaal niet tijdens het wandelen, waarbij het gewicht ideaal verdeeld moet zijn om spierpijn te voorkomen. Daarom kun je in plaats van een grote rugzak beter een wandelrugzakje kopen. Die zijn namelijk licht, waterdicht én verdelen het gewicht ideaal. Heel handig dus!
Ga je voor een wandelrugzak? Dan moet je ook hierbij een formaat kiezen. Neem een kleine wandelrugzak als je niet gaat kamperen. Bijvoorbeeld tijdens een dagje naar de Veluwe. Of tijdens de Avondvierdaagse. In zo´n kleine wandelrugzak passen flesjes water, lunchpakketjes, routekaarten, mobieltjes en portemonnees. Ga je juist een trektocht maken of zelfs op wandelvakantie? Dan moet je een grote wandelrugzak mee. Daarin zitten extra vakken voor schone kleren, toiletspullen en extra touwtjes om jouw slaapzak vast te binden.
Verder moet je bedenken welke functies voor jou belangrijk zijn. Heb je vakken nodig voor je telefoon en sleutels? Of is extra opbergruimte niet zo belangrijk? Dan hoef je niet te kijken hoeveel vakjes een wandelrugzak heeft.
Denk ten slotte aan comfort en stijl. Kies een rugzak die comfortabel is om te dragen en die bij jouw persoonlijke stijl past!

Wat neem je mee in je kleine wandelrugzak?

Dan de vraag die alle wandelaars zichzelf wel eens hebben gesteld: wat neem ik mee? In een kleine wandelrugzak past meer dan je denkt. Neem daarom alles mee wat jij bij een korte of lange wandeling nodig hebt. Bijvoorbeeld:
  • waterfles
  • snacks
  • EHBO-kit. Heb je die niet? Neem dan in elk geval pleisters en blaarpleisters mee.
  • een kaart en kompas
  • zonnebrandcrème
Daarnaast kun je extra kleding inpakken, afhankelijk van de weersomstandigheden en de duur van de wandeling. Vergeet tot slot niet jouw camera mee te nemen, zodat je al jouw avonturen kunt vastleggen!