Search

Pimp My Ride? Met deze tips kun je jouw auto pimpen!

Je kent het bekende tv-programma vast nog wel. Pimp my Ride. In dit programma werden de meest verroeste koekblikken omgetoverd tot echte eyecatchers! Natuurlijk waren deze makeovers wel een beetje aan de extreme kant, want het kan ook een stuk subtieler. Met een paar kleine aanpassingen zorg je ervoor dat jouw auto een echte eyecatcher wordt! Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog. 

Begin bij het interieur! 

Wanneer je je auto een makeover wilt geven is het belangrijk om te beginnen bij het interieur. Je kunt eigenlijk al heel eenvoudig beginnen door de hoedenplank te laten bekleden en een nieuwe set automatten te kopen. Daarnaast kun je ook de tellerplaten en meters laten vervangen om de auto en het dashboard een stuk sportiever te maken. Hierbij wil je natuurlijk de auto ook wat luxer maken. Dit doe je door bijvoorbeeld een navigatiesysteem te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een Toyota Aygo radio met navigatiescherm. Een echte toegevoegde waarde wat ons betreft! 

Exterieur 

Is je interieur naar wens? Top. Dan kunnen we nu gaan werken aan het exterieur. Want als je echt wil shinen, dan pak je de buitenkant van de auto aan. Als je het budget ervoor hebt, dan werkt een nieuwe lak natuurlijk het best. Je kunt de kleur van de auto opnieuw laten aanbrengen of kiezen voor een compleet nieuwe kleur. Met een special effect zoals een matte afwerking, creëer je een echte eyecatcher! Natuurlijk wel regelmatig je auto wassen! Zo behoud je de mooie look van je auto namelijk. 

Nieuwe velgen 

We weten allemaal hoe belangrijk de schoenen zijn voor onze outfits, toch? Dit geldt daarom ook voor je auto! Kies daarom voor nieuwe velgen. Je hebt hierbij de keus uit ontzettend veel verschillende soorten velgen, waardoor je altijd wel een geschikt setje kunt vinden. Let hierbij wel op de maat van de velgen. De velgen moeten namelijk wel op jouw wielen passen! 

Technische upgrade 

Het interieur en exterieur van je auto helemaal naar wens? Dan kan je natuurlijk je auto ook nog eens pimpen door chiptuning! Chiptuning is een manier om de motor van je auto te optimaliseren. Vanuit de fabriek wordt er een soort basisprogramma op de auto gezet. Daardoor heeft je motor een maximum qua prestaties. Door middel van chiptuning, verander je dat programma. Je kunt je auto bijv; zuiniger, sneller, krachtiger of soepeler maken!