Search

De voordelen van PVC vrije printmedia voor signmakers

PVC vrije printmedia zijn een steeds populairdere keuze voor professionele signmakers vanwege hun vele voordelen. In deze blog zullen we een aantal van de belangrijkste voordelen bespreken van het gebruik van pvc vrije printmedia in de professionele signmaking-industrie.

Milieuvriendelijk

Een van de grootste voordelen van pvc vrije printmedia is hun milieuvriendelijke karakter. PVC, of polyvinylchloride, is een van de meest voorkomende grondstoffen in traditionele printmedia, maar het is een van de meest giftige en tevens niet-recyclebare materialen. Dat kan in 2023 echt niet meer. PVC vrije printmedia zijn gemaakt van milieuvriendelijke alternatieven, zoals bioplastics, waardoor ze een veel groenere keuze zijn voor professionele signmakers die zich bewust zijn van hun impact op het milieu.

Langer houdbaar

PVC vrije printmedia zijn vaak gemaakt van meer duurzame materialen dan traditionele printmedia, waardoor ze langer meegaan. Dit kan professionele signmakers helpen geld te besparen aan vervanging van banners en andere reclame-uitingen.

Hogere kwaliteit afdrukken

PVC vrije printmedia bieden vaak een hogere kwaliteit afdrukken dan traditionele printmedia. Dit is mede doordat de materialen die worden gebruikt vaak beter bestand zijn tegen verkleuring en vervorming, waardoor de afdrukken duurzamer zijn en een hogere kwaliteit uitstralen.

Grotere flexibiliteit

PVC vrije printmedia zijn vaak flexibeler dan traditionele printmedia, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn voor allerlei soorten van toepassingen. Dit kan professionele signmakers helpen bij het creëren van meer creatieve en unieke ontwerpen.

Meer opties

PVC vrije printmedia zijn vaak verkrijgbaar in een grotere verscheidenheid aan materialen en formaten dan traditionele printmedia. Dit biedt professionele signmakers meer opties om uit te kiezen voor het creëren van hun ontwerpen.

Gunstiger voor gezondheid

PVC vrije printmedia zijn vaak minder schadelijk voor de gezondheid dan traditionele printmedia. Dit komt doordat de materialen die worden gebruikt vaak minder giftig zijn en minder gevaarlijke stoffen bevatten. Dit kan professionele signmakers helpen bij het verminderen van hun blootstelling aan schadelijke stoffen tijdens het printen van hun ontwerpen.