Search

Waarvoor kun je allemaal een digitale pasfoto maken?

Een digitale pasfoto komt vaak van pas. Het maken van een pasfoto wordt vaak gezien als een heel gedoe. Je staat er dan in een pasfotohokje even snel een foto te maken. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om vanuit je huis een pasfoto te maken, voor meer informatie klik hier.

Hoe maak je zelf thuis een pasfoto?

Voor het maken van een pasfoto thuis heb je vrij weinig nodig. Het is wel van belang dat de foto wordt gemaakt in daglicht. Hiervoor is het nodig dat de foto overdag wordt genomen. Het daglicht kan het beste recht op je gezicht vallen, zo heb je geen last van licht van een kant waardoor je hele gezicht niet maar van een kant belicht wordt. Het helpt om de lampen uit te doen. Naast daglicht heb je een telefoon nodig, de camera van de telefoon wordt gebruikt bij het maken van de pasfoto. Daarnaast heb je een neutrale achtergrond nodig. De achtergrond hoeft niet helemaal perfect egaal te zijn, de achtergrond wordt namelijk vervangen door een lichtgrijze achtergrond. 

Je hebt dus alleen maar daglicht, een telefoon en een neutrale achtergrond nodig om zelf thuis je eigen pasfoto te maken. 

Voordelen van het thuis maken van een pasfoto?

Een van de voordelen van het thuis maken van je pasfoto is dat je altijd leuk op de foto gaat. Je hebt zelf de tijd om je haar goed te doen en het hoeft niet helemaal gehaast zoals soms in de winkel. Daarnaast kan je zelf de foto goedkeuren als je hem niet mooi vind, en natuurlijk overnieuw maken. Een ander voordeel is dat je de deur niet uit hoeft voor een pasfoto paspoort. Ook voor kleine baby’s is het maken van een pasfoto thuis erg gemakkelijk. De eisen voor kinderen onder de 6 jaar zijn minder streng. Voor baby’s kan het makkelijker zijn om thuis op een kleedje een beetje ontspannen te zitten dan in een pashokje in een winkel of in het gemeentehuis. 

Eisen voor het maken van een pasfoto

Voor het maken van een pasfoto zijn er bepaalde eisen waaraan de foto moet voldoen. Zo is er een bepaalde maat voor het formaat van de foto. Ook moet de belichting van de foto gelijknamig zijn en mogen er geen reflecties zijn van bijvoorbeeld brilglazen. Tevens moet de achtergrond van de foto neutraal zijn, in de kleur grijs, lichtblauw of wit. Het hoofd van de persoon moet onbedekt zijn en de ogen moet volledig onbedekt zijn.