Search

Wat werkt wel en niet op social media?

Tegenwoordig is het erg gebruikelijk om je social media in te zetten als je een bedrijf hebt, en hiermee dus je marketing wilt toepassen. Wat werkt wel en niet op social media? Je leest het hier.

Veel ondernemers gebruiken deze strategie en het bereik is ook erg breed, ten minste wanneer je het goed aanpakt. Want het is niet zo simpel als dat het lijkt, er zit wel wat kennis achter om dit in goede banen te kunnen leiden. Veel ondernemers laten hierom ook hun Social media beheer uitbesteden zodat zij de focus kunnen leggen op iets anders in hun bedrijf. Ben jij toch de bezige bij die deze uitdaging wil aangaan, en denk jij dit is zeker voor mij weggelegd? Dan is het een goed plan om dit artikel eens door te lezen zodat je goed kunt beginnen met social media als marketingstrategie. Je kunt natuurlijk ook Social Media Hulp krijgen online. 

Do’s en don’ts op Social media

We beginnen eerst met de dingen die je vooral wel moet doen om je social media tot een succes te maken. Kom voordat je begint met posten met een duidelijke strategie. Denk aan hoe wil je mensen hun aandacht trekken, wat voor content ga je plaatsen, op welk tijdstip ga je eigenlijk posten? Bedenk van tevoren hoe je dit soort dingen wilt aanpakken. Ga dus voorbereid deze uitdaging aan. Het volgende puntje is natuurlijk best logisch, voorkom namelijk dat je saaie content gaat posten. Wat kun jij mensen bieden en wat brengt hen dit?  Maak het interessant en desnoods gooi je creativiteit erin. Krijg je feedback van mensen die je volgen? Accepteer deze feedback en doe er ook iets mee, als mensen namelijk niet willen dat je groeit krijg je deze feedback ook niet. Feedback is dus een goed teken voor jou als ondernemer. Begin aan het bouwen van je volgers. Hou je content interessant en ga eens mensen terug volgen die oprechte interesse hebben, via via krijg je dan alleen maar volgers bij. Wat je vooral niet moet doen is, persoonlijkheid is goed maar maak je content niet te persoonlijk. Het gaat uiteindelijk erom dat ze gewoon weten wie achter het product zit, maar vooral om het product zelf. Een vervelende toch vaak terugkomende tip is, wees niet slordig, denk bijvoorbeeld aan zinsbouw en spelling. Dit komt niet professioneel over. De laatste tip om even af te sluiten met een grote do, Maak vooral duidelijk waarin jouw product of dienst anders is dan de rest. Volg je deze do’s en don’ts dan maak je al een ontzettende goede start.