Search

Wat zijn de beste congrescentra van Nederland?

Er zijn vele geweldige congrescentra in Nederland. Maar hoe maak je nu de keuze voor het congrescentrum dat het beste bij jouw wensen past? In deze blog lichten we uit hoe jij kunt beoordelen of een congrescentrum geschikt is voor jouw evenement.

Keuze maken op basis van grootte

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen hoeveel bezoekers jouw evenement gaat trekken. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel in de keuze voor een geschikt congrescentrum aangezien je met een beperkt aantal bezoekers niet de RAI gaat afhuren. Dat is simpelweg niet te betalen. Als je ongeveer weet op hoeveel bezoekers je kunt rekenen kun je een eerste schifting gaan maken en een keuze maken voor een groot of middelgroot congrescentrum

Keuze maken op basis van locatie

De locatie is in vele gevallen een erg belangrijk onderdeel en weegt zwaar mee in de keuze voor een congrescentrum. Het is namelijk aannemelijk dat je bezoekers vanuit het hele land ontvangt. Dan wil je dat het voor iedereen even eenvoudig te bereiken is. Ongeacht of dat met de auto of het openbaar vervoer is. Reken er maar op dat als jij een evenement in Groningen houdt dat de opkomst een stuk lager zal zijn dan wanneer je hetzelfde evenement in midden Nederland zou organiseren.

Keuze maken op basis van assistentie

Het organiseren van een evenement is een behoorlijke klus. Zeker als je dit met een klein team (of misschien wel alleen) moet doen is het prettig als je vanuit het congrescentrum hulp aangeboden krijgt bij het organiseren. Echter is dit lang niet vanzelfsprekend op iedere locatie. Bepaal voor jezelf dus eerst of jij het nodig acht of dat je het zelf wilt doen. In het eerste geval valt er al een vrij groot deel van de locaties af, waardoor het maken van een keuze eenvoudiger wordt.

Keuze maken op basis van prijs

Tot slot is de prijs ook niet onbelangrijk. Je zal ongetwijfeld een budget hebben waar je je aan moet houden. Vaak is dit ook nog een totaalbudget en niet alleen voor de locatie. Bereken dus ook goed wat jij denkt nodig te hebben voor andere zaken zoals de sprekers. Het overgebleven bedrag kun jij vervolgens uitgeven bij de locatie zelf. Lang niet iedere locatie heeft de prijzen op de website staan. Het is dan ook verstandig om meerdere offertes bij congrescentra aan te vragen zodat je deze goed met elkaar kunt vergelijken.