Search

3 redenen waarom je op zakelijk gebied video’s moet inzetten

Een video is een geweldige manier om in contact te komen met jouw klanten. Je kunt ze iets vertellen over het product of de dienst die je verkoopt en hoe dit helpt bepaalde problemen op te lossen. Hiermee kun je nieuwe klanten aanmoedigen om het product te kopen of de dienst af te nemen. Video’s zijn dan ook een geweldig marketinginstrument om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen. In dit artikel geven we je 3 redenen waarom je vandaag nog moet beginnen om video’s voor jouw bedrijf in te zetten.

Ze geven het bedrijf een menselijk gezicht

Het inzetten van bijvoorbeeld een video brochure zorgt ervoor dat je jouw bedrijf een gezicht geeft. Wij mensen zijn van nature gewend om te reageren op andere mensen. Daardoor is een video beter geschikt om anderen te overtuigen dan een stuk tekst. Als jij potentiële klanten kunt vertellen dat andere klanten heel erg geholpen zijn met jouw product, dan is de kans groot dat potentiële klanten het product ook zullen kopen. Deel in de video daarom ook de succesverhalen van jouw huidige klanten. Laat weten waarom jouw product of dienst gewaardeerd wordt.

Ze creëren een sterkere band

Over het algemeen is het lastig om het vertrouwen te winnen van potentiële klanten. Met een video kun je niet alleen jouw klanten helpen het product of dienst beter te begrijpen, een video creëert ook een sterkere band tussen jouw bedrijf en jouw klanten. Als je het vertrouwen eenmaal gewonnen hebt, dan is het vaak nog lastiger om de klanten loyaal te laten blijven aan jouw merk. Met video’s kun je jouw huidige klanten vragen of zij willen figureren in de video. Ze kunnen vertellen over hun pijnpunten en problemen en hoe jouw product of hoe jouw dienst daarbij geholpen heeft het op te lossen.

Het is een krachtig marketinginstrument

Beelden zeggen meer dan woorden en daarom is een video zo’n krachtig marketinginstrument. Mensen hebben namelijk geen zin om hele lappen tekst te lezen. Daarom worden teksten opgebouwd met tussenkopjes en bulletpoints. Tegenwoordig draait marketing allemaal om de beleving. Dat maakt een video zo’n sterk marketinginstrument. Je kunt video’s op verschillende manieren inzetten om jouw bedrijf te promoten. Bijvoorbeeld tijdens presentaties, in advertentiemateriaal, maar natuurlijk ook op jouw website. Grote merken gebruiken video’s bijvoorbeeld als verkooppraatje om klanten enthousiast te maken. Het is wel belangrijk dat de boodschap duidelijk is en dat je de video boeiend houdt, zodat je de kijker vast weet te houden. Zorg ook voor een bepaalde call to action in de video.