Search

Verschillende manieren om thuis te sporten

De sportscholen zijn al een tijdje gesloten en daarom moet je opletten dat je wel genoeg beweging krijgt. Om gezond te blijven hoef je echter niet altijd naar de sportschool te gaan. Er zijn genoeg manieren om thuis te sporten. Een groot voordeel van thuis sporten is dat het een stuk voordeliger is dan wanneer je elke maand weer moet betalen voor jouw sportschool abonnement. Je hoeft in principe maar één keer wat materialen aan te schaffen waarmee je prima thuis kunt sporten. Ben je benieuwd hoe je het moet aanpakken? In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je thuis kunt sporten om op een gezond gewicht te blijven.

De juiste materialen

Of je nou een beginnende sporter bent of een ervaren sporter, het is belangrijk dat je wat materialen in huis hebt waarmee je oefeningen kunt doen. Je kunt het natuurlijk ook zonder materialen doen, maar juist als je sportmaterialen in huis hebt is het makkelijker om te variëren met workouts. Zo kun je met vinyl dumbbells je hand-, onderarm- en borstspieren trainen. Dit zijn de wat kleinere dumbbells die je over het algemeen in verschillende kleuren kunt kopen. De vinyl coating zorgt ervoor dat jouw vloer niet snel beschadigd raakt. Wil je het zonder sportmaterialen doen? Dan kun je bijvoorbeeld ook lege flessen vullen met water om toch bepaalde spieren sterker te maken. Het nadeel is alleen dat flessen hier natuurlijk niet voor bedoeld zijn en dus lastiger vast te houden zijn.

Maak een schema

Als je elke dag dezelfde oefeningen doet, zal dit na een tijdje gaan vervelen. Hierdoor raak je minder gemotiveerd en zul je steeds minder vaak gaan sporten. Maak daarom voor jezelf een sportschema. In dat schema werk je precies uit welke spiergroep je welke dag gaat trainen. Je kunt zo’n schema natuurlijk ook door een professional laten samenstellen. Zij kijken dan welke oefeningen geschikt zijn voor jou. Dit houdt het sporten een stuk leuker!

Online workout video’s

Online zijn er heel veel workout video’s te vinden. Van yoga, tot buikspieroefeningen en van krachttraining tot conditietraining, er is voor ieder wat wils! Je kunt meedoen met een lange- of een korte video, afhankelijk van hoeveel tijd je die dag hebt. Het fijne aan dit soort online video’s is dat je mee kunt doen met een fitness instructeur. Tijdens de video legt de instructeur precies uit wat je moet doen. Bovendien doet de instructeur tijdens de video ook mee, waardoor je het idee hebt dat je niet in je eentje aan het sporten bent.