Search

Let op deze punten als je een nieuwe telefoon aanschaft

Ben je toe aan een nieuwe telefoon, maar kan je wel wat hulp gebruiken waar je allemaal op moet letten tijdens de zoektocht? Dan is dit artikel echt iets voor jou! We hebben handige tips op een rijtje gezet die je kunt gebruiken als je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon.

De prijs van het toestel

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: hoeveel geld wil je uitgeven aan het toestel? Wat is het budget? Op basis van het budget kun je een keuze maken uit een bepaald segment telefoons. Als jouw budget niet zo groot is, dan is de kans dat een vrij nieuw toestel binnen dit budget valt vrij klein.

Nieuw of gebruikt?

De volgende vraag die je jezelf kunt stellen is: wil ik voor een nieuwe telefoon of een gebruikt toestel kiezen? Wil je een toestel dat nog niet zolang geleden gelanceerd is, maar valt deze buiten jouw budget? Dan kun je kijken of er iemand is die dit toestel als tweedehands of refurbished aanbiedt. Als voorbeeld nemen we voor het gemak even een iPhone. De prijs van een van de nieuwste iPhones is niet mis. Kies je voor een refurbished iPhone, dan is deze tot wel honderden euro’s goedkoper! Letterlijk vertaald betekent refurbished “gereviseerd”. Het wil zeggen dat het toestel al een andere eigenaar heeft gehad. Het toestel is volledig gecontroleerd en onderdelen zijn vervangen waar nodig. Pas na deze grondige controle worden refurbished smartphones weer opnieuw aan de consument aangeboden. Er is dus helemaal niks mis met het toestel, maar het bespaart je wel een hoop geld!

Het besturingssysteem

Ook moet je jezelf afvragen voor welk besturingssysteem je wilt kiezen. Ben je een Apple fan? Of kies je liever door Android of een ander besturingssysteem? Op basis daarvan wordt de keuze al een stuk makkelijker, omdat je inmiddels een beslissing hebt gemaakt over de prijs en het besturingssysteem. Hierna komen echt de wat technische aspecten aan bod.

De camera

Camera’s van smartphones zijn tegenwoordig zo geavanceerd, dat je eigenlijk geen fototoestel meer nodig hebt! Toch zijn er wel degelijk verschillen per type telefoon. Kijk bijvoorbeeld naar de kwaliteit van het beeld wanneer je inzoomt. Wat is de kwaliteit wanneer je in het donker foto’s maakt? Heeft de camera een nachtmodus? Hoe zit het met de selfie-camera?

De opslagcapaciteit

Een ander belangrijk punt is de opslagcapaciteit van het toestel. Sommige telefoons hebben de optie om een extra SD kaart te plaatsen, maar iPhones hebben die optie bijvoorbeeld niet. Ben je iemand die veel foto’s, video’s en apps bewaart? Kijk dan naar een telefoon met genoeg opslagcapaciteit, zodat je niks hoeft te verwijderen!