Search

3 tips om je woning optimaal te beveiligen

tips om woning te beveiligen

Iedereen wilt zich natuurlijk veilig voelen in zijn of haar woning. Maar welke stappen kun je zelf eigenlijk nemen om jouw woning optimaal te beveiligen? We zochten het voor je uit en hebben 3 tips op een rijtje gezet om jouw woning optimaal te beveiligen.

Veilig stroomnetwerk

Allereerst is het belangrijk dat de elektra in jouw woning veilig aangelegd is. Vaak zie je in oude woningen dat de elektra gedateerd is en opnieuw aangelegd moet worden. Maar wist je dat er nog veel meer redenen zijn waarom de elektra veilig moet zijn? Neem bijvoorbeeld het weer in Nederland. Een paar keer per jaar kan het flink onweren. Bij een blikseminslag komt het stroomnetwerk onder spanning te staan. Het is dan noodzaak dat de overspanning via een aardpen weer terug de aarde in wordt geleid. Een aardpen slaan is daarom een vereiste! Het is iets waar je niet meteen aan zult denken wanneer je jouw woning gaat beveiligen, maar het is zeker een punt dat je niet mag vergeten.

Zien wie er voor de deur staat

De tweede tip die we je willen meegeven is dat je met een video deurbel kunt zien we er voor de deur staat. Zelfs als je niet thuis bent. Er zijn verschillende video deurbel merken waar je zo’n slimme deurbel kunt kopen. Met een app koppel je de deurbel aan jouw telefoon. Op het moment dat er wordt aangebeld krijg je een melding op je smartphone. Via de ingebouwde camera in de deurbel kun je zien wie er voor de deur staat. Bovendien kun je tegen diegene praten op het moment dat je de microfoon activeert. Het mooie van dit systeem is dat bewegingen voor bepaalde tijd worden opgenomen. Mocht je iets verdachts zien, dan kun je de beelden op een later moment altijd nog terugkijken.

Slimme lampen waardoor het lijkt alsof je thuis bent

Als je een avondje weg bent en je ‘s avonds pas laat thuis komt, kun je er met slimme lampen voor zorgen dat het lijkt alsof je wel thuis bent. Deze slimme lampen worden gekoppeld aan jouw wifi netwerk en zijn op afstand vanaf jouw smartphone te bedienen. Hierdoor hoef je de lampen niet al aan te zetten als het buiten nog licht is. Pas wanneer het donker wordt zet je de lampen op afstand via jouw smartphone aan. Als je op vakantie gaat is dit ideaal, omdat elke avond het licht schijnt waardoor het lijkt alsof er leven in de tent is.