Search

Hoe geniet je optimaal van het weer op jouw balkon?

Zodra de eerste zonnestralen zichtbaar zijn gaat Nederland massaal naar buiten. Of dat nu is om een lekkere wandeling te maken, te varen of een terrasje te pakken. Als het weer het toelaat zijn veel Nederlanders lekker buiten te vinden. Ook de balkons zie je lekker vol zitten. Toch is het niet altijd even lekker om op het balkon te zitten, zeker als je erg hoog woont. Wij geven je daarom een paar tips om ook met wat minder weer te genieten op je balkon.

1. Een goed balkon windscherm

Hoe hoger jouw balkon zit, hoe groter de kans is dat jij meer last hebt van wind. In de zomer kan dat juist een voordeel zijn omdat de wind zorgt voor verkoeling. Echter is het in de lente en nazomer misschien wel net even te koud om op je balkon te zitten als je veel last hebt van wind. Zorg er daarom voor dat jij een windscherm balkon hebt. Nu zijn zeker niet alle windschermen geschikt voor een balkon. Echter zijn er ook speciale windschermen die juist speciaal zijn ontworpen voor een balkon. Denk hierbij aan een uitschuifbaar glazen windscherm op je balkon, wat tegelijkertijd dient als balustrade. Je schuift deze in een handomdraai omhoog. Voortaan kun je lekker uit de wind zitten en tegelijkertijd toch nog van het uitzicht genieten. Wie wil dat nu niet!?

2. Bescherming tegen zon

Ondanks dat we in Nederland best van de zon houden, is onze huid de vele zonnestralen niet gewend na een donkere en natte winter. Zorg er daarom altijd goed voor dat je je goed insmeert op een warme dag. Daarnaast is het ook verstandig om lekker in de schaduw te zitten, zelfs op je balkon. Omdat niet iedereen plek heeft voor een grote parasol is het creëren van een schaduwrijke plek niet voor iedereen gesneden koek. Overweeg in dat geval om een zonnedoek of luifel op te hangen. Deze kun je zonder al te veel ruimte bevestigen en zorgt ervoor dat je toch een plek uit de felle zon hebt.

3. Een lekker drankje

Je weet nu hoe je bij koud (en warm) weer langer van je balkon kunt genieten. Het enige wat nu nog ontbreekt is een lekker drankje erbij om te genieten van het weer en het uitzicht. Of je nu kiest voor een verkoelend biertje of gaat voor een lekkere bak koffie maakt niet uit, zolang je er maar van geniet.