Search

Tijd om je scriptie te printen? Lees eerst onze tips

Het moment is eindelijk daar gekomen, je scriptie is af! Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar het eindproduct mag er wezen! Je staat op het punt om je scriptie te printen, maar waarschijnlijk ben je nog op zoek naar wat extra tips waar je zelf misschien geen rekening mee gehouden hebt. Dan hebben we goed nieuws voor je, want we hebben in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat alles tip top in orde is, zodat je misschien nog wel een extra puntje meepakt! Benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder.

Professioneel printen en inbinden

Je bent trots op het eindresultaat, dus zorg er ook voor dat dit overkomt bij jouw beoordelaar. Laat het daarom professioneel printen en inbinden. Je kunt je scriptie wel printen en middels een nietje in de hoek van de scriptie aan elkaar vastzetten, maar als we heel eerlijk zijn ziet dit er natuurlijk niet uit. Bovendien, als het nietje losschiet dan valt je hele scriptie uit elkaar. Laat in plaats daarvan je scriptie wire-o inbinden. Je scriptie wordt dan middels een ringband gebonden. Het voordeel is dan dat je scriptie perfect openvalt en blijft liggen waar deze opgeslagen is. Dit maakt het voor jouw beoordelaar een stuk prettiger lezen.

Print meerdere exemplaren

Houd er rekening mee dat je meerdere exemplaren print. Vaak vraagt jouw school al om minimaal twee versies, één voor de eerste- en één voor de tweede beoordelaar. Verder kan jouw afstudeerplek ook om een exemplaar vragen en het is natuurlijk ook leuk om zelf een uitgeprinte versie van jouw scriptie te hebben. Laat je jouw scriptie online printen? Dan kun je het beste meerdere exemplaren in één keer bestellen. Anders moet je elke keer weer verzendkosten betalen. Wil je eerst een proefversie? Dan kun je het beste of even contact opnemen met de printshop of er even langsgaan om te kijken of je als proef een aantal pagina’s kunt laten printen.

De juiste papierdikte

De laatste tip die we je graag willen meegeven is; bezuinig niet op de papierdikte. De goedkoopste is over het algemeen 80 gram, maar ons advies is om toch minimaal voor een papierdikte van 100 gram te kiezen. Dit is gewoon net wat sterker papier. Het is niet alleen goed voor de drukkwaliteit, maar het ziet er ook een stuk professioneler uit.