Search

4 tips voor een gezondere levensstijl

tips voor een gezondere levensstijl

Hoe gezond leef jij? En hoe gezond ben je eigenlijk echt? Beweeg je regelmatig? Drink je minstens één liter water per dag? Krijg je elke dag genoeg slaap? Kortom, leef je een gezonde leefstijl? Ons lichaam is onze tempel waar we goed voor moeten zorgen. Wist je dat een overgroot gedeelte van de bevolking obesitas heeft? Dat is eigenlijk krankzinnig.. Ons leven is mooi en je moet jezelf niet onnodig opzadelen met gezondheidsproblemen. We moeten goed voor ons lichaam zorgen. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we je 4 tips voor een gezondere levensstijl.

Wandelen in de natuur

De natuur dienst als een toevluchtsoord om te inspireren, na te denken en te genezen. Studies hebben aangetoond dat 30 minuten in de natuur een positief effect heeft op onze geeft, lichaam en ziel. Geen wonder dat wandelcoaching een groene trend geworden is en hier steeds meer vraag naar is. Wandelcoaching houdt in dat je al wandelend in gesprek gaat met een coach. In de natuur. Dus de natuur wordt eigenlijk als praktijkruimte ingezet. Het heeft een positief op mensen en je ziet ook echt dat ze ontspannen tijdens zo’n sessie in de natuur!

Leer van jezelf te houden

Van jezelf houden is ontzettend belangrijk. Het helpt je jouw leven een stuk makkelijker te maken. Er zijn verschillende tips om van jezelf te leren houden. Ga bijvoorbeeld voor de spiegel staan en vertel jezelf wat je mooi vindt aan jezelf. Spreek uit waar je dankbaar voor bent en besef dat anderen van jou houden om wie je bent. Weet ook dat jij bent zoals je bent en dat je daarmee goed genoeg bent. Je hoeft jezelf niet voor te doen als iemand anders. Daar word jij niet gelukkig van en de mensen om jou heen ook niet.

Neem afstand van negatieve mensen in jouw leven

Je hebt negatieve mensen in jouw leven niet nodig. Maak eens een lijstje met mensen die negatief zijn, waar je een negatief gevoel over hebt of waar je geen energie van hebt. Je zult zien dat je misschien best veel mensen op dat lijstje zet en dat er voor je gevoel maar weinig mensen overblijven. Maar hoe erg is dat? Liever 5 goede vrienden dan 10 kennissen, toch?

Alleen is niet eenzaam

Een gezondere levensstijl heeft dus te maken met onder andere dat je goed bent voor jezelf en dat je van jezelf houdt. Veel mensen voelen zich eenzaam als ze alleen zijn en weten hier niet goed mee om te gaan. Maar alleen zijn betekent helemaal niet dat je eenzaam bent. Alleen zijn betekent dat je de tijd voor jezelf neemt. Het is daarom heel goed om dit eens te ervaren.