Search

Een zakelijke printer huren

Voor bedrijven, groot of klein, kan het huren van een zakelijke printer voordelig zijn. Er zijn veel soorten en maten printers op de markt, dus het kiezen van de juiste printer kan best lastig zijn. In dit artikel lees je welke soorten printers er zijn en waarom het huren van een printer voordelig kan zijn. 

Soorten printers 

Er zijn in principe twee soorten printers die je kunt gebruiken, laserprinters en inkjet printers. Daarnaast heb je ook nog all-in-one printers en kantoorprinters maar deze printers zijn ook laser- of inkjet printers. 

Inkjet printers maken gebruik van inktcartridges. Deze cartridges zorgen ervoor dat de inkt via spuitmondjes op het papier wordt gespoten. Inkjet printers creëren vaak mooie afdrukken, ook in kleur. Daarnaast zijn de inkjet printers goedkoop in de aanschaf, alleen de losse inktcartridges zijn over het algemeen wel prijzig. 

Laserprinters werken anders dan inkjet printers, bij laserprinters zit er poeder in de toner. Dit poeder wordt op de drukrol aangebracht en dit wordt op het papier gerold. Door warmte smelt het poeder en zo hecht dit op het papier. Laserprinters zijn snel maar de kwaliteit van afbeeldingen met kleur is minder goed dan bij een inkjet printer. De laserprinter is duurder in de aanschaf, maar omdat je geen dure inktcartridges hoeft te kopen is het gebruik van deze printer weer voordeliger. 

Voordelen van zakelijke printers huren

Je hoeft niet een printer te kopen om gebruik te maken van een goede zakelijke printer, je kunt deze ook huren. Voordelen van het huren van een zakelijke printer is dat je je geen zorgen hoeft te maken om de onderhoud van de printer. Als er problemen zijn met de printer kun je een professional bellen die de printer nakijkt en repareert waar nodig, dit is vaak onderdeel van de huurovereenkomst. 

Daarnaast kun je, wanneer je een zakelijke printer huurt, meegaan met de technologie. Wanneer je een printer koopt ben je hier voor meerdere jaren aan gebonden, als er dan technologische ontwikkelingen zijn kun je daar vaak niet als eerste gebruik van maken. Bij het huren van een printer kun je soms apparatuur upgraden tegen weinig of geen kosten, zo blijf je bij de tijd. 

Ga naar https://print-offerte.nl/ voor meer informatie