Search

Ken jij deze slimme snufjes voor in huis al?

Langzaam aan wordt ons leven steeds meer geautomatiseerd. Waar je voorheen overal nog een schakelaar, knopje of stekker voor nodig had, worden deze attributen ingewisseld voor slimme snufjes. Slimme snufjes zien we overal terug: op kantoor, in de winkel, in het verkeer en thuis. Vooral dat laatste is waar je als individu het meest van merkt. De slimme snufjes in huis maken ons leven een stuk makkelijker, vandaar dat wij helemaal fan zijn van de automatisering van het huishouden. In dit blog leggen we je graag de meest recente slimme snufjes voor!

Slimme apparaten aan elkaar verbinden

Laten we beginnen met de slimste van de slimste, het neusje van de zalm. Het domotica platform Crestron spant toch wel de troon van de slimme snufjes omdat dit systeem verschillende slimme snufjes aan elkaar koppelt. Hoewel een los systeem voor licht, temperatuur, beeld & audio al hartstikke slim is, zorgt Crestron ervoor dat alle verschillende systemen in jouw huis aan elkaar verbonden worden in één makkelijk besturingssysteem. Met één druk op de knop kunnen de verschillende systemen met elkaar communiceren om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Geen zin in vier verschillende apps, tablets en afstandsbedieningen die per stuk een onderdeel van je huis beheren? Dan is een domoticasysteem echt wat voor jou!

Slimme spiegel

Hoewel we het liefst overal verstand van hebben, is modebewust zijn niet voor iedereen weggelegd. Ben jij ook niet zo goed in het combineren van kledingstukken of sla jij de plank volledig mis als het gaat om het combineren van kleuren, stoffen en lagen? Dan is een slimme spiegel de oplossing die bij jouw wensen past! Na het nemen van een verfrissende ochtenddouche rest jou enkel nog de verplaatsing naar je slimme spiegel. Deze spiegel geeft jou, op basis van je kleding, de laatste modetrends en het weer, op maat gemaakte kledingadviezen. Terwijl de slimme spiegel jouw kleding voor de dag uitkiest checkt hij ook direct of het druk op de weg is naar kantoor en of er vandaag wellicht nog een buitje gaat vallen. Meerdere gemakken in één in een slimme spiegel. 

Slimme stopcontacten

Schrik jij ook altijd als je weer een hoge factuur van je energieleverancier ontvangt? Krijg beter zicht op je energieverbruik met een slim stopcontact. Slimme stopcontacten meten jouw energieverbruik en kunnen zo jouw grootste energieafnemers in kaart brengen. Nooit meer hoge rekeningen door de ingebouwde timer in het slimme stopcontact. Wanneer jouw zelf ingestelde (dag)limiet is behaald, wordt de toevoer van energie gestopt en blijven jouw energiekosten binnen de perken. Een handig snufje om jouw huis weer een beetje slimmer te maken.