Search

4 tips om jouw tech-onderneming te laten groeien!

Als ondernemer wil je natuurlijk zo hard mogelijk groeien. Soms uit ambitie, soms uit noodzaak. Wellicht gaan de zaken zo goed dat je tegen nieuwe uitdagingen aanloopt. Dit kan zowel operationeel, organisatorisch als financieel zijn. Dit is natuurlijk goed nieuws, want dat betekent dat je onderneming op de goede weg is. Maar het is hierbij wel belangrijk dat je zo’n intensief groeiproces op de juiste manier aanpakt. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog! 

Waardeer je collega’s 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk om je werknemers tevreden te houden. Jullie zijn immers samen zover gekomen. Je uit je waardering voor je collega’s op meerdere manieren. Het geven van een schouderklopje zegt eigenlijk al ontzettend veel. Daarnaast kan je de collega’s vragen naar hoe zij het liefst behandeld willen worden. Organiseer een maandelijkse meeting waarin alles wordt besproken. Vraag je collega’s om bedrijfsfeest ideeën en vier samen jullie successen. Op deze manier creëer je een echte band met je collega’s en zetten jullie samen de stappen naar een verdere groei! 

Blijf in gesprek met je klanten! 

Het is heel erg belangrijk dat je continu in contact blijft met je klanten. Of je ze nu wekelijks op kantoor ziet of een keer per maand belt, blijf in contact! Zij geven je onderneming namelijk bestaansrecht. Wees vriendelijk en probeer aan tafel te komen. Werk je eenmaal samen? vraag je klanten dan regelmatig wat ze goed vinden aan jullie samenwerking. Wat valt ze op? Waar worden ze blij van? Wat vinden zij juist minder? Probeer altijd een zo open mogelijke relatie met je klanten op te bouwen. 

Blijf onderscheidend! 

Pas wanneer je weet wat jou en je onderneming speciaal maakt, kun je dit goed overbrengen aan je klanten. Wat is eigenlijk het verhaal achter jouw bedrijf? Waarom kunnen klanten alleen bij jouw bedrijf terecht en niet bij een concurrent? Het is belangrijk dat jouw klanten weten wat de voordelen zijn om te kiezen voor jou. Wat maakt jou nou onderscheidend? Maak een lijst van je Unique Selling Points en laat dit terugkomen in je communicatie uitingen. 

Wees transparant! 

Tot slot, één van de belangrijkste groeifactor: transparantie. Wees transparant naar je klanten, stakeholders en collega’s. Wanneer je al jouw stakeholders inzicht geeft in je resultaten, dan voelen ze zich verbonden met jou en je onderneming. Uiteraard hoef je niet alles te delen, maar hoe meer je deelt, hoe transparanter je overkomt. Transparantie wordt daarnaast ook gewaardeerd bij klanten. Zij willen immers weten bij wie zij een product of dienst kopen. Om te groeien is het belangrijk dat je een ‘echte’ band creëert met iedereen die te maken heeft met jouw onderneming!