Search

Dit zijn de leukste teambuilding activiteiten van het moment!

Teambuilding is eigenlijk onmisbaar als je wilt dat jouw team beter gaat functioneren. Hier zijn tips over de leukste teambuilding activiteiten van het moment.

Een grote fout wat hierbij wordt gemaakt is het feit dat veel ondernemers denken dat teambuilding alleen georganiseerd hoeft te worden wanneer het niet lekker loopt binnen een team. Maar juist voor goed functionerende teams zijn dit activiteiten die ervoor zorgen dat er nog meer vooruitgang wordt geboekt. Het kan namelijk altijd beter. Daarom geven we in deze blog een aantal tips met de leukste teambuilding activiteiten van het moment! 

Overleef in de natuur 

Hoe leer je elkaar nou beter kennen dan wanneer je moet overleven in de natuur? Hierbij draait alles om de juiste team-work, de juiste motivatie en de juiste energie. En laat dit nou net 3 aspecten zijn die ontzettend belangrijk zijn binnen teambuilding. Ga daarom met het hele team op bushcraft en leer te overleven in de natuur. Om je medewerkers te stimuleren kan je ze voorafgaand ook nog een leuke cadeaubon geven van een bushcraftshop, zodat ze goed voorbereid de uitdaging aangaan. 

Lego 

Ja je leest het goed. Lego. Gebruik Lego om de ontwikkeling in de eigen organisatie te verbeelden. Van Lego maak je namelijk echt alles. Denk aan een boot, vliegtuig, trein of een auto. Maar wat je met lego ook kunt maken is een uitdrukking. Bijvoorbeeld een bepaalde situatie, je identiteit, kansen, bedreigingen, interactie, doelstellingen en ga zo maar door. Het voordeel hiervan is dat collega’s niet direct over zichzelf hoeven te praten, maar meer over het model dat ze hebben gebouwd. 

Outdoor training 

Een outdoor training is eigenlijk een iets mildere variant van een bushcraft. Bij zo’n outdoor training is het zichtbaar en bespreekbaar maken van gedrag een krachtig instrument. Outdoor-opdrachten worden daarom voor uiteenlopende onderwerpen ingezet. Denk hierbij aan samenwerking, leiderschap, veranderen en persoonlijke effectiviteit. Deze trainingen bestaan voornamelijk uit een combinatie van kortcyclische opdrachten, die de deelnemers uitdagen en uitnodigen met elkaar te ervaren en te reflecteren. Is het zwaar? Ja. Is het het waard? Ja zeker! 

Kleinschalige activiteit

Heb je momenteel niet zo’n groot budget voor een groot teambuilding activiteit of zit je met je onderneming in een hele drukke periode? Geen probleem. Organiseer dan je eigen spelprogramma middag. Gebruik het format van een populair spelprogramma zoals Wie wordt miljonair of Blokken om nuttige informatie op een losse manier te delen. Verdeel het personeel in teams en schotel hen onderwerpen voor die ze op het werk gebruiken. Verwerk ook een aantal interessante weetjes over collega’s in het spel en vertel positieve verhalen.