Search

De impact van automatisering

Sinds de komst van automatisering is er veel veranderd in onze manier van leven. Het heeft veel goede dingen meegenomen, maar ook een aantal minder goede dingen. Zo zijn veel mensen hun baan kwijt geraakt. Denk bijvoorbeeld aan fabrieksmedewerkers die zijn vervangen door robots. Aan de andere kant wordt het nu steeds makkelijker om ingewikkelde werkzaamheden te automatiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor andere werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat men efficiënter werkt, maar de grote vraag is natuurlijk; wat is de impact van automatisering? In deze blog nemen we jou mee in de belangrijkste ontwikkelingen rondom automatisering. 

IT verschuift naar CE (Customer Experience) 

Klanten hebben steeds meer mogelijkheden omtrent het aankopen van producten of diensten. Er wordt niet meer alleen waarde gehecht aan het product of dienst, maar juist meer aan de beleving die erbij komt kijken. Klanten verwachten steeds meer en daarom wordt er naast het monitoren van de operationele KPI’s ook gestart met het monitoren van meer klantdata om deze ervaring te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan een EDI systeem dat gestructureerd elektronische gegevens uitwisselt tussen verschillende systemen en applicaties. Door deze automatisering is er geen menselijke tussenkomst meer nodig en kan men meer inspelen op de customer experience.

Menselijke verbetering 

1 van de belangrijkste ontwikkelingen rondom automatisering is de Human Augmentation. Hierbij wordt de inzet en het gebruik van technologie gebruikt om de cognitieve ervaringen van de mens te verbeteren. De fysieke augmentatie wordt in of op het lichaam geplaatst, waardoor een specifieke eigenschap verandert. Denk bijvoorbeeld aan wearables voor bouwmedewerkers die de veiligheid verbetert. In een andere sector, namelijk de detailhandel, worden wearables weer ingezet om de productiviteit te verhogen. 

Transparantie is belangrijker dan ooit

De automatisering zorgt ook voor een breuk op het vertrouwen van de klanten. Klanten zijn er inmiddels van bewust dat al hun gegevens worden verzameld, opgeslagen en gebruikt. In de ergste gevallen wordt deze data zelfs misbruikt. Naarmate dit bewustzijn groeit, erkennen organisaties dat zij een grote verantwoordelijkheid hebben. Transparantie is daarom ontzettend belangrijk voor de klant, maar ook voor de ondernemer. Transparantie vraagt om een focus op: 

  • Ethiek
  • Integriteit
  • Openheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Bekwaamheid
  • Consistentie

De inzet van Artificial Intelligence neemt fors toe 

De komst van Artificial Intelligence heeft ontzettend veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan chatbots en navigatie apps. Deze ontwikkelingen nemen ook in de zakelijke wereld steeds forser toe. Software wordt steeds goedkoper en breder inzetbaar. Artificial intelligence wordt daarom vaker ingezet voor het analyseren van patronen uit allerlei soorten data. Deze data biedt ons vervolgens weer nieuwe mogelijkheden op het gebied van artificial intelligence. Als men begin jaren 20 had verteld dat er chatbots zouden ontstaan, had niemand dit geloofd, maar nu worden onze verwachtingen alsmaar groter. Er wordt daarnaast verwacht dat artificial intelligence rond 2030 ongeveer 13 biljoen euro gaat bijdragen aan de wereldeconomie. Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd naar wat er nog komen gaat!