Search

Hoe beland je bovenaan in Google?

Boven aan Google SEO

Als we aan een zoekmachine op het internet denken, denken we gelijk aan Google. Maar hoe beland je in de resultaten van Google? Hoe val jij op tussen al het internetverkeer? Wij hebben het antwoord voor je: SEO. SEO staat voor search engine optimalisation.

Organisch bereik

Wanneer we iets willen zoeken op het internet struinen we Google af met bepaalde zoekwoorden, om zo te vinden wat we zoeken. Wanneer je dit doet zie je bij de eerste paar resultaten meestal staan dat het gaat om advertenties. Dit zijn zoekresultaten waar mensen of bedrijven voor betalen. Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website pagina zo hoog mogelijk rankt tussen de zoekresultaten. Hierbij kom je dus nooit bovenaan de pagina te staan omdat de betaalde advertenties daar al staan. Daarom gaan we voor zoekmachine optimalisatie altijd voor de plekken onder de advertenties.

Autoriteit

Om te zorgen dat je webpagina zo hoog mogelijk rankt, is het belangrijk om autoriteit op te bouwen. Wanneer je net een website hebt gemaakt, begin je met 0 autoriteit. Autoriteit heeft betrekking op hoeveel unieke webpagina’s linken naar jouw webpagina. Zo ziet Google dat je belangrijk bent en dus autoritair. Autoriteit opbouwen krijg je dus niet zo snel voor elkaar. Dit moet je beetje bij beetje opbouwen.

Content

Verder kijkt Google naar de content van de website. Bevatten de titels woorden die matchen met de zoekwoorden. Bevat de tekst ook delen van de zoekwoorden. Het is dus belangrijk dat er kwalitatieve goede content wordt gemaakt met genoeg woorden. Google scant namelijk met een bot de tekst en bepaalt zo of het interessant genoeg is om hoog te ranken. Het heeft geen zin om bepaalde woorden overmatig en onnodig te gebruiken. 

Technisch

Het technische aspect van een website is ook belangrijk bij zoekmachine optimalisatie. Er zijn honderden technieken om de website te optimaliseren. De snelheid van je website is een belangrijke factor waar Google naar kijkt. Wanneer een website er lang over doet om te laden, komt de pagina naar alle waarschijnlijkheid ook niet hoog in de zoekresultaten te staan. Ook de structuur van een website is erg belangrijk. Google leest de site door middel van een bot. Door een duidelijk webstructuur herkent Google gemakkelijker waar de website over gaat.

SEO door een online marketing bureau

Wanneer je door het bomen het bos niet meer ziet is het misschien handig om een online marketing bureau in te schakelen. Een online marketing bureau is op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Een marketing bureau werkt met een gestructureerde aanpak en houdt samen met jou de resultaten bij.