Search

Dit gereedschap hoor je thuis te hebben

gereedschap

Je hoeft niet van klussen te houden om bepaalde gereedschappen in huis te hebben. In bepaalde situaties ben je namelijk genoodzaakt om gereedschap te gebruiken. Denk hierbij aan het vervangen van een lamp, het in elkaar zetten van een kast of het ophangen van een schilderij. In deze blog vertellen we je wat voor gereedschap je thuis hoort te hebben.

Boormachine

Een boormachine is een gereedschap wat het leven veel gemakkelijker maakt. Wanneer je regelmatig boort is het verstandig om een diamantboormachine in huis te halen. Een diamantboormachine is een werktuig wat gemakkelijk gaten maakt in harde materialen zoals gewapend beton. De diamantboormachine is tevens geschikt om gaat te maken zoals marmer, keramische tegels of natuursteen. 

Testsleutel

Het hebben van een testsleutel is cruciaal voor je veiligheid. Een testsleutel voorkomt elektrische schokken. Een testsleutel waarschuwt je voor het bestaan van elektrische stroom en wordt vaak gebruikt bij huishoudelijke installaties of apparatuur dat gemaakt moet worden.

Klauwhamer

Een klauwhamer is een werktuig wat je thuis hoort te hebben. De voorkant van een klauwhamer wordt gebruikt om te timmeren en de achter van de klauwhamer loopt uit in een klauw. Met de klauw trek je spijkers of andere dingen mee los. Een klauwhamer wordt gebruikt voor allerlei klussen. 

Haakse slijper

De haakse slijper, wie kent hem niet. Dit is een zeer veelzijdig elektrisch gereedschap wat bestaat uit een elektromotor met een roterende kop wat met hoge snelheden ronddraait. Een haakse slijper wordt vaak gebruikt voor snijden, strippen, polijsten en het slijpen van verschillende materialen. 

Schuurmachine

Verder is het altijd handig om een schuurmachine thuis te hebben. Zo knap je meubels gemakkelijk zelf op of bewerk je de kozijnen. Een schuurmachine voorkomt dat je laveloos zelf blijft schuren.  Een schuurmachine is dus een apparaat wat zeker niet mag ontbreken. 

Schuurpapier

Schuurpapier is een veelzijdig middel wat voor diverse zaken gebruikt wordt. Schuurpapier wordt voornamelijk gebruikt als je iets wilt schilderen. Verder haal je er gemakkelijk verfspatten mee weg en je maakt er gemakkelijk voorwerpen mee schoon. Het is altijd handig om wat schuurpapier in huis te hebben. 

Zaagmachine

Een zaag is een gereedschap wat erg praktisch is. Een zaag wordt gebruikt om materiaal op formaat te zagen. Er zijn weinig klussen waar geen zaag aan te pas komt. Er zijn zagen voor hout, gips, kunststof en metaal. Kies voor het gemak voor een zaagmachine en laat het apparatuur het werk voor je doen. 

De basis

Maar je hebt natuurlijk ook gewoon de basis gereedschappen nodig. Koop bij een bouwmarkt een goede gereedschapskist. In een basis gereedschapskist zit tenminste:

  • Een hamer
  • Schroevendraaiers
  • Een tang
  • Ringsleutel
  • Inbussleutel
  • Waterpas
  • Stanleymes
  • Schroeven en spijkers