Search

Hoe geniet je van Champagne?

champagne kopen

Er is geen verkeerde manier om van champagne te genieten, maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je bubbels haalt. In deze blog lees je hou jij ultiem kan genieten van een heerlijke glas champagne. 

Welke champagne?

Champagne kopen doe je niet zomaar. Ten eerste, zorg ervoor dat je de juiste glazen gebruikt. Champagneglazen zijn speciaal ontworpen om de smaak en het aroma van champagne te versterken, champagne drinken zonder champagneglazen is een echte no-go. 

Laat je goed adviseren in de slijterij bij de aankoop van je champagne. Hierbij is het belangrijk bij welke maaltijd of borrels je de champagne gaat nuttigen. 

Neem vervolgens even de tijd om je champagne goed te bekijken voor je hem gaat drinken. Let op de kleur en hoe helder hij is. Geef dan draai het een beetje rond en snuif er eens diep aan. Dit zal je helpen de nuances van de smaak te waarderen.

Als je ten slotte klaar bent om een slok te nemen, kantel dan je hoofd lichtjes naar achteren en laat de champagne zachtjes in je mond vloeien. Geniet even van de smaak alvorens door te slikken. Als je bovenstaande tips volgt, ben je er zeker van dat je van elke druppel champagne zult genieten

Als het op champagne kiezen aankomt, kunnen de opties overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben hiervoor een aantal tips. 

Eerst moet je beslissen welk type champagne je wilt. Er zijn drie hoofdtypes: brut, sec, en demi-sec. Brut is de droogste soort champagne, terwijl demi-sec de zoetste is. De meeste champagnes zitten ergens tussen deze twee uitersten in.

Eens je beslist hebt over het type champagne, moet je kies een merk. Er zijn veel goede champagnemerken, dus het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Hoe bewaar je champagne?

Champagne moet op een koele, donkere plaats worden bewaard. Het beste is om champagne in de koelkast te bewaren, maar als je geen ruimte hebt, werkt een koele kelder of wijnkoeler ook.

Wanneer je champagne bewaart, zorg er dan voor dat de flessen neerliggen. Zo blijft de kurk vochtig en droogt hij niet uit.

Tot slot: bewaar champagne niet te lang! Champagne is het lekkerst binnen een jaar of twee na aankoop.

Hoe serveer je champagne?

Bij het serveren van champagne is het belangrijk om de juiste glazen te gebruiken. Champagneglazen zijn hoog en hebben een smalle kom, waardoor de bubbels beter bewaard blijven.

Vul je glas tot ongeveer de helft met champagne. Houd het glas vervolgens bij de steel vast en draai het voorzichtig rond. Zo komen de aroma’s van de wijn vrij.

Geniet

Champagne is een luxueuze drank die langzaam gedronken en geproefd moet worden. Heb je iets te vieren? Dan is het tijd om een mooie fles te bestellen! Geniet maar drink met mate.