Search

Spelletjesmiddag organiseren doe je zo

spelletjesmiddag organiseren

Spelletjes zijn weer helemaal hip. Een avond bordspellen spelen met vrienden, drankje erbij, muziekje opzetten. Super gezellig! Dat spelletjes van alle tijden zijn blijkt dus wel. Zouden ze dat ooit gedacht hebben toen Monopoly werd uitgevonden?

Bordspel of online?

Sowieso is dat natuurlijk vraag één. Ga je online spelen of kies je voor de classics? Ook hangt dat van je vrienden af. Kies je toch voor online dan is het wel zo leuk om ook fysiek samen te spelen. Allemaal je HP Omen gaming laptop mee en knallen maar. Vette multiplayers spelen terwijl je toch uit dezelfde krat bier drinkt. Mooi!

Het alternatief is het bordspel. Dan heb je meer sociale interactie en uiteindelijk zijn daar meer mensen voor te porren. Leuk voor verschillende leeftijden en iedereen mag meedoen en aanschuiven.

Klassiek spel

Wist je dat Stef Stuntpiloot het meest verkocht is als drankspel? Terwijl het echt niet voor die doelgroep in de markt gezet is. Drink jij graag een glaasje met je vrienden of medestudenten. Dan is er een hoop te bedenken waar je een drankje in kunt betrekken.

Maar spelen je ouders ook mee? Dan kiezen we liever voor de good old Monopoly of Triviant. Zorg dat je een aantal spelletjes paraat hebt en laat ook anderen wat meenemen. Op die manier speel je niet altijd hetzelfde maar wissel je af en ontdek je zelfs nieuwe spellen.

Iedereen neemt wat mee

Het gezellige van een spelletjesmiddag is het feit dat iedereen actief deelneemt. Maar dit geldt ook voor het eten en drinken. Laat iedereen een deel verzorgen. De een regelt de drankjes, de andere de snacks en weer twee anderen bestellen de pizza’s. Op die manier ga je een leuke middag/avond tegemoet.

Goede setting

Dit is natuurlijk een belangrijk onderdeel bij een goede spelletjesmiddag. Een fijne tafel is stap 1, maar je kunt ook werken met kussens en zitzakken. Zolang er maar een goede ondergrond is om op te spelen. Denk aan een vlakke ondergrond voor een bordspel en voldoende ruimte om met dobbelstenen te gooien. Op de grond zitten is gezellig, maar minder praktisch. Je kunt ook per spel wisselen van speellocatie. 

Eenmaal opgewarmd haal je ook Twister tevoorschijn. Al is dat minder leuk met je ouders, maar juist extra leuk met vrienden en een drankje. Hoe goed is jouw evenwicht na 2 wijntjes? En trouwens, het is allemaal natuurlijk maar een spelletje. Dus je moet wel tegen je verlies kunnen. Heb je daar toch moeite mee, dan zeg je gewoon dat je niet zoveel ervaring hebt met verliezen. Of je nu online gaat gamen of voor de klassiekers kiest: Veel plezier!