Search

Tips om te dragen voor de warme zomerdagen!

Tijdens de zomer met ontzettend warm en benauwd weer wil je natuurlijk niets liever dan een outfit die ervoor zorgt dat je het niet nog warmer krijgt, maar ook stijlvol bij loopt. Dit lijkt soms moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips die je helpen om tijdens de warme zomerdagen er toch stijlvol bij te lopen! Lees snel verder.. 

Bescherming 

Om te beginnen is het natuurlijk ontzettend belangrijk om jezelf te beschermen tegen het warme weer. Denk bijvoorbeeld aan een wandelpet heren om je hoofd te beschermen tegen de zon. Op deze manier zorg je er ook nog eens voor dat de zon niet in je ogen schijnt. Wil je ook je oren en je nek beschermen? Probeer dan een hoed in plaats van een pet! 

Katoen 

Één van onze favorieten stoffen met het warme weer is toch wel katoenen kleding. De stof staat bekend om het ademende effect en vangt nauwelijks hitte op. Ideaal dus om je koel te houden tijdens de warme dagen. Daarnaast trekt katoen vocht weg waardoor je minder kans hebt op vervelende zweetplekken. Een katoenen shirt mag dus absoluut niet ontbreken in je garderobe! 

Linnen 

Linnen is een echte zomer stof en is zeer geschikt om je koel te houden. De stof laat namelijk lucht door en neemt vocht op. Linnen is daarom misschien ook wel de meest koele stof uit dit lijstje. Koel en cool. Deze zomer stof wordt ook veel gebruikt voor heren- en dames pakken zodat je lekker luchtig naar kantoor gaat. Enige nadeel van linnen kleding is dat het snel kreukt. Je moet het dus vrijwel altijd strijken. 

Zijde 

Luxe zijde kleding is wellicht niet het goedkoopste wat er is, maar wel heerlijk verkoelend bij warm weer. De gladde, zachte stof geeft je niet alleen een zwierig gevoel, maar voelt ook nog eens zijdezacht aan op de huid. Let wel op dat je een echt zijde kledingstuk koopt en geen namaak variant van synthetische stof. 

Bloot of toch bedekt? 

Je hebt misschien al gauw de neiging om zo min mogelijk kleding aan te trekken bij warm weer. Toch kan je eigenlijk beter je hele lichaam bedekken met luchtige en lichte kleding. Wanneer de zon direct op je huid komt, warmt je lichaam zichzelf op. Door het te bedekken met (lichte) kleding bescherm je je huis en voorkom je dat je lichaamstemperatuur stijgt.